Adana Büyükşehir Belediyesi Memur Alımı için ilana çıktı.

Büyükşehir Belediyesi 80 Memur Alımı için ilan yayımlandı. İlk olarak İşin Olsa ekibi tarafından duyuruşan ilan için detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 7 Haziran 2022 tarihli yayımladığı ilana göre 657 Sayılı Devlet Memurları kanuna tabi olarak istihdam edilmek üzere Mahalli İdarelere İlk Defa atanacaklara dair sınav ve atam yönetmeliği ile Belediye İtfaiye Eri yönetmeliğine göre 80 kişilik kadro ile Memur Alımı yapılacak. Belediye Memur Alımı için KPSS puanı kullanılacak. Aynı zamanda En az 50 KPSS ve En az lise mezunu alım yapılacak.

Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu Memur Alımı Kontenjan Dağılımı:

Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesine İtfaiye Eri Alımı, Düz Memur Alımı ve Fizikçi alımı yapacağını ifade etti. Bu kapsamda alımlar,

  • 75 İtfaiye Eri ( Lise 10, Ön Lisans 10 ve Lisans 55 ),
  • 1 Fizikçi,
  • 4 Düz Memur alımı yapılacak.

KPSS Şartı Nedir?

Büykşehir Belediyesine memur alımları KPSS En az 50 Puan ile yapılacak. Buna göre İtfaiye Eri alımı için 50 puan, Memur alımı için 60 puan ve Fizikçi alımı için 75 KPSS Puanına sahip olmak şartı aranacak. Öte yandan 2020 yılı KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Belediyenni başvuruları Temmuz ayında alınacağı açıklandı. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar balşvurularını şahsen veya Elektronik ortamda gerçekleştirebilecekler.

Başvuru Tarihleri: 18 - 22 Temmuz 2022

Şahsen Başvuru Adresi: Reşatbey Mahallesi Atatürk Caddesi Seyhan/Adana

Elektronik Ortamda Başvuru Ekranı: [email protected]

ÖNEMLİ NOT: İtfaiye Eri alımı başvuruları sadece şahsen gerçekleştirilecek. Adaylar başvuru esnasında ve Başvuru tarihleri içerisinde Büyükşehir Belediyesinde Boy ve Kilo Ölçümü yapılacaktır.

Başvuru İçin İstenen Belgeler

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Adana Büyükşehir Belediyesi memur alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şaertlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

İtfaiye Eri Başvuru Şartları Nelerdir?

Erkeklerde 167 cm ve kadınlarda 160 cm boylundan kısa boylu olmamak, Sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, En az B veya C Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak şartları aranacaktır.

İLANIN TAM METNİ BURADA