Belediyeler memur alımı ilanı yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre 4 farklı belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 225 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru Alımı ve Düz Memur Alımı yapılacak. Belediye Memur Alımı için adaylar başvurularına önümüzdeki hafta başlayacaklar. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Başvurusu önümüzdeki hafta başlayacak olan 4 Belediye hakkında detayları aktaracağız.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Belediyelerin memur alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları:

Adaylardan özel olarak KPSS, Eğitim, Yaş gibi şartlar aranacak. Buna göre,

  • 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,
  • Zabıta Memuru alımları için sınav tarihi ile 30 yaşından ve memur kadroları için 35 yaşından büyük olmamak,
  • En az lise mezunu olmakla beraber, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak,

Bahçelievler Belediyesi:

Belediye bünyesine 83 kişilik boş kadro ile 6 Avukat, 5 Mühendis, 5 Mimar, 5 Şehir Plancısı, 24 Bilgisayar İşletmeni, 19 Memur ve 19 Zabıta Memuru alımı yapılacak. Alımlar 60 KPSS Puanı ile yapılacak olup ilan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Van Büyükşehir Belediyesi:

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere 7 farklı Ünvanda 108 kişilik boş kadro ile Memur alımı yapılacak. Alımlar, 8 Mühendis, 5 Şehir Plancısı, 4 Avukat, 65 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, 5 Bilgisayar İşletmeni, 10 Belediye Terafik Memuru, 15 Zabıta Memuru alımı yapılacak. Alımlar en az lise mezunu adaylardan yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Şırnak Belediyesi:

Şırnak Belediyesi bünyesine 14 kişilik kadro ile farklı iki alanda memur alımı yapılacak. Buna göre, Ön Lisans Mezunu 1 Zabıta Memuru ve 7 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ve Lisans Mezunu ise 5 VHKİ ve 1 Zabıta Memuru alımı yapılacak. Bu yönde adayların KPSS'den en az 60 puan almış olmaları gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Pendik Belediyesi:

Pendik Belediyesine memur alımı yapılacak. Toplamda 20 kişilik boş kadro ile Lise, Ön Lisans ve Lisans seviyesinde mezun olmak şartı ile 20 Zabıta Memuru alımı yapılacak. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

TÜM BELEDİYE PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA