Merkez Bankası resmi İnternet sitesinde yeni bir ilan yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre Merkez Bankası bünyesindeki eksikliği gidermek için yeni ilanlar yayımladı. Yayımlanmış olan ilanlara göre Merkez Bankası bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadro ve niteliklerde kamu personeli alacak.

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

Merkez Bankası yeni ilanlar yayımladı. Yayımlanmış olan ilanlara göre Merkez Bankası 50 uzman yardımcısı, 10 Denetçi yardımcısı, 5 Bilişim Teknolojileri Denetçi Yardımcısı ve 10 Yönetici Asistanı olmak üzere toplamda 75 kamu personeli alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Merkez Bankası alımını yapacağı 75 kişilik boş kadro ile adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlu olmak, En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin lisans programlarından mezun olmak veya buna denkliği olan ve Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 70 KPSSP1 puanı veya Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 70 sayısal puan veya GRE sınavından en az 153 sayısal puan veya GMAT sınavından en az 500 puan almış olmak, yapılmış olan yabancı Dil Sınavlarından İngilizce dilinden puan almış olmak gibi nitelikler aranacak. her pozisyon için aranan bazı özel nitelikler bulunmakta. Bu niteliklere ilanların tam metinlerini inceleyerek ulaşabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca merkez bankası alımını yapacağı adaylara Sınav yapacak. Sınav Uygulamalı olarak, Kişisel ve yeterlilik testi, Komisyon Mülakatı gibi işlemler ile yapılacaktır.

BAŞVURULAR:

Merkez Bankası için adaylar başvurularını farklı tarihlerde yapacaklardır. Bu kapsamda Yönetici Asistanları için başvurular 08 mart 2019 tarihi ile 18 Mart 2019 tarihleri arasında yapılıyorken uzman yardımcısı, Denetçi yardımcısı, Bilişim Teknolojileri Denetçi Yardımcısı pozisyonları için 12 Nisan 2019 tarihi ile 22 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar başvurularını Merkez bankasının nternet sitesi insan kaynakları sayfasından (insankaynaklari.tcmb.gov.tr) istenen belgelerin yüklenmesi ile birlikte yapılacaktır. İlanlar hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Merkez Bankası Uzman Yardımcısı (50 kişi) İlanı

Denetçi Yardımcısı (10 kişi) İlanı

Bilişim Teknolojileri Denetçi Yardımcısı (5 kişi) İlanı

Yönetici Asistanı ( 10 Kişi ) İlanı

Ayrıca diğer banka personel alım ilanlarınıyayımlandığında anında takip edebilirsiniz. Bunun için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek ilgili ilanlardan anında haberdar olabilirsiniz. Veya Sosyal medya hesaplarımızı takip ederek her zaman ana sayfanızda ilanlara ulaşabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız