Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilana göre bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 24 kişilik boş kadro ile Güvenlik Görevlisi alımı yapacağını belirtmişti. 07 Kasım 2019 tarihinde başlayan başvurular için artık son güne gelindi. Merkez Bankası Personel alımı başvuru detayları ve başvuru şartları şöyledir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Merkez Bankası Tam zamanlı çalışacak Sözleşmeli olarak 24 Güvenlik Görevlisi yapacak. Adayların başvuru şartlarını taşımaları durumunda başvuruları kabul edilecektir. Adaylardan bazı genel ve özel şartlar talep edilmektedir.

Bu yönde adaylardan genel olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları sağlamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak, Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak şartı aranıyor. Özel Olarak ise,

Yaş Şartı: 01.01.1988 ve daha sonra doğmuş olmak.

Eğitim Şartı: Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarında lisans veya ön lisans eğitimini tamamlamış olmak.

KPSS Şartı: Son başvuru tarihi itibariyle son iki yıl içinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) lisans mezunları için en az 60 KPSSP1, ön lisans mezunları için ise en az 60 KPSSP93 puanı almış olmak.

Özel Olarak ise: En az 175 cm. boyunda olmak ve Özel Güvenlik Eğitim Sertifikasına (Silahlı) sahip olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Başvuruların 07 Kasım 2019 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık başvurularda son güne gelindi. Adaylar başvurularını en geç 14 kasım 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular, bankanın internet sitesi insan kaynakları sayfasından (insankaynaklari.tcmb.gov.tr), aşağıdaki belgeleri yüklemek suretiyle elektronik yolla yapacaklardır. Şahsen veya posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

SINAV VE MÜLAKAT TARİHLERİ:

Başvurusu olumlu olan adaylara atanabilmeleri için bazı değerlendirmelerde geçilmesi gereklidir. Bu kapsamda tarihleri ile birlikte aşamalar şöyledir.

  • Uygulama Sınavı (25-28 Kasım 2019)
  • Kişilik ve Yetkinlik Testleri (3-5 Aralık 2019)
  • Komisyon Mülakatı (10-12 Aralık 2019)
Editör: TE Bilisim