Halkbank bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere İstanbul şubesi Teftiş Kurulu Başkanlığı ve İç Kontrol Daire Başkanlığı birimlerine memur alımı yapacak. Peki alım sınav tarihleri ne zaman? Sınav konuları nedir? Gibi detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktaracağız.

KADRO DETAYLARI:

Halkbank iki birimine Müfettiş yardımcısı ve İç Kontrolör Yardımcısı alacak. Bu yönde,

  • İç Kontrol Daire Başkanlığına Bilgi Teknolojileri İç Kontrolör Yardımcısı alınacak.
  • Teftiş Kurulu Başkanlığına Bilgi Teknolojileri Müfettiş Yardımcısı alınacak.

SINAV BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

29 Haziran 2020 tarihi itibari ile başlayan BT Müfettiş Yardımcısı Alımı ve BT İç Kontrolör Alımı başvuruları en geç 12 Temmuz 2020 tarihine kadar devam edecek. Başvurular sadece İnternet aracılığı ile yapılacak olup sınava katılım için 140 TL sınav ücretinin yatırılması gereklidir. Sınav ücreti sadece sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ adresi üzerinden kart ile veya Halkbank şubesine yapılacaktır.

SINAV DETAYLARI NEDİR?

Halkbank BT Müfettiş ve İç Kontrolör Yardımcısı alımı sınav 8 Ağustos 2020 tarihinde iki oturumda 10:00 ile 14:00 saatlerinde yapılacak olup sınav süresi 230 Dk olarak belirtilmiştir.

Söz konusu sınav Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Balıkesir, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Muğla, Samsun, Tekirdağ, Trabzon illerinde yapılacak.

SINAV KONULARI:

  • Genel Yetenek (50 Soru) Sınav süresi: 50 dakika (I.Oturum)
  • Yabancı Dil (50 Soru) Sınav süresi: 60 dakika (I.Oturum)
  • Alan Bilgisi (100 Soru) Sınav süresi: 120 dakika (II.Oturum)

Genel Yetenek: Genel Yetenek; eleştirel düşünme, mantık yürütme ve problem çözme sorularından oluşmaktadır.

Yabancı Dil Testi: İngilizce, Almanca veya Fransızca (Adaylar, sınava girecekleri yabancı dil tercihlerini başvuru esnasında yapacaklardır.)

Alan Bilgisi Testi:  Temel Bilgisayar Kullanımı, Temel Bilgisayar Donanımı, Algoritma ve Programlama, Programlama Dilleri, Nesneye Yönelik Programlama, Yazılım Mühendisliği, Yazılım Geliştirme Yaşam Döngüsü, Proje Yönetimi Temelleri, Veri Yapıları, Bilgisayar Organizasyonu, Bilgisayar Mimarisi, İşletim Sistemleri ve Kullanımı, Veritabanı Uygulamaları ve Yönetimi, İnternet, Ağ ve Sistem Yönetimi, Web Teknolojileri ve Uygulamaları, Bilişim Sistemlerinde Güvenlik, Bilgi Güvenliği, Kriptografi, Elektrik-Elektronik Temelleri, Mikro İşlemciler-Mikro Denetleyiciler ve Programlanabilir Mantıksal Elemanlar konularından oluşacaktır.

Ayrıca değerlendirmeler Genel Yetenek %25, Yabancı Dil %25 ve Alan Bilgisi sınavı %50 olarak ele alınarak değerldnrime yapılacak.

BT Müfettiş Yardımcısı adaylarından; genel puanı (60) ve daha üzerinde olan, başarı puanı en yüksek ilk 50 aday.

BT İç Kontrolör Yardımcısı adaylarından; genel puanı (60) ve daha üzerinde olan, başarı puanı en yüksek ilk 50 aday.

DİĞER BANKA PERSONELİ ALIMLARI BURADA

Editör: TE Bilisim