Ziraat Bankası personel alımı için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. Yayımlanan Banka Personel Alımı ilanına göre Ziraat Bankası bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2050 kişilik kadro ile personel alımı yapılacağını bildirmişti. Söz konusu yayımlanan ilana göre Ziraat Bankası Servi Görevlisi, Uzman yardımcısı gibi kadrolarda personel alımı yaptı. Başvuruların sona ermesi ile birlikte adaylar sonuçların yani Sınava giriş belgelerinin açıklanmasını bekliyordu. Az Önce Ziraat Bankasından gelmiş olan duyuruya göre sonuçlar açıklandı.

Ziraat Bankası 2050 Personel Alımı Yapıyor!

Bankadan gelmiş olan duyuru ile 250 kişilik kadro için başvuru alınmıştı. Bu kapsamda yayımlanan ilana göre alımlar,

  • 30 Müfettiş Yardımcısı ( Ziraat Bankası AŞ Teftiş Kurulu ),
  • 120 Uzman Yardımcısı ( İstanbul Genel Müdürlük ),
  • 1.500 Servis Görevlisi ( Türkiye Geneli ),
  • 100 Uzman Yardımcısı ( Ziraat Katılım Bankası İstanbul Genel Müdürlük ),
  • 300 Servis Görevlisi ( Ziraat Katılım Türkiye Geneli ),

kadrolarında gerçekleştirildi.

Banka Personel Alımı Sınavları Yapılacak!

Ziraat Bankası personel alımında yazılı sınav ve mülakat yapılacak. Bu kapsamda yazılı sınav,

Yazılı sınav, ilan edilen sınav merkezlerinde 05 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 14:00’da başlayacak olup, çoktan seçmeli test şeklinde yapılacaktır. Yazılı sınavlarda başarılı olan adaylar için Mülakat daveti yapılacak.

Sınava Gelirken İstenen Evraklar Nelerdir?

Adaylar sınava girebilmek için Sınav Giriş Belgesi ile Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesini (fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport) ibraz etmek zorundadırlar. Bunların dışında başka hiçbir belge sınava girebilmek için geçerli olmayacaktır.

Servis Görevlisi Sınav Bilgisi: Yazılı sınav 2 bölümden oluşmaktadır. Sınav tek bir oturum halinde gerçekleştirilecek olup, toplam soru sayısı 100 adet ve toplam sınav süresi 120 dakikadır.

Uzman ve Müfettiş Yardımcısı Sınav Bilgisi: Yazılı sınav 3 bölümden oluşmaktadır. Sınav tek bir oturum halinde gerçekleştirilecek olup, toplam soru sayısı 140 adet ve toplam sınav süresi 160 dakikadır.

Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı!

Ziraat bankasından az önce 31 Ekim 2022 tarihi ile gelmiş olan duyuruya göre Sınav Giriş belgeleri açıklandı. Adaylar Sınavlara giriş belgelerine elektronik ortamda ulaşabilecekler. Buna göre aşağıdaki bağlantı üzerinden sınav giriş belgelerine ulaşabilirsiniz.

SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI

Ziraat Bankası 250 Uzman Yardımcısı ve Müfettiş Yardımcısı Alımı İlanı Detayları ve Sınav Bilgisi

Ziraat Bankası 1800 Servis Görevlisi Alımı Sınav Bilgisi