Ziraat Bankası memur alımı yapacak. 2023 yılı kapsamında yayımlanmış olan Banka memuru Alımı ilanına göre Ziraat Bankası İstanbul'da bulunan Genel Müdürlükte istihdam edilmek üzere Şubelerine 150 Uzman Yardımcısı Alımı gerçekleştireceğini bildirdi. 

Söz konusu ilan eğitim ilanı olmakla birlikte Ziraat Bankası Bankacılık Okulu programını tamamladıktan sonra görevlerine başlatılacaktır. Peki kimler başvuru yapabilecek? Nasıl başvuru yapılacak? Detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Banka Memuru Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Ziraat Bankası yayımladığı ilana göre Alımlar İstanbul'da bulunan Genel Müdürlük ve Şubelere olmak üzere toplamda 150 kişilik boş kadro ile Uzman Yardımcısı kadrosunda yapılacak. Uzman Yardımcısı alımları Mühendislik ve İdari Alanlardan gerçekleştirilecektir.

Başvuru İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Banka Memuru olmak isteyen Uzman Yardımcısı adaylarının bazı genel ve özel nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Bu kapsamda, Genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Bankacılık kanuna göre bankada çalışması yasaklanmamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhang, bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini Yurtiçi veya Yurtdışında yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve bunu Resmi Sağlık kuruluşları ile raporluyor olmak, Daha önce banka tarafından yapılan Uzman Yardımcısı sınavının Mülakat aşamasından elenmemiş olmak" gibi genel şartlar aranacak.

KPSS Şartı Yok!

KPSS siz Memur alımı yapılacak. Ziraat Bankası memur alımlarında sınav ücreti karşılığında sınav uygulanacak olup bu yönde adaylardan herhangi bir KPSS şartı talep edilmemektedir.

Yaş Şartı Nedir?

18 yaşını tamamlamış olmak ve 30 yaşından gün almamış olmak ( 01.01.1993 ve sonrası doğumlu olmak ) gereklidir.

Eğitim Şartı Nedir?

Yazılı sınava İdari alandan ve Mühendislik alanlarından yapılacak olup,

Yazılı sınava İdari alandan katılacak adaylar için;

Üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren İktisat, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, Hukuk,Bankacılık, Finans, Muhasebe, Uluslararası Finans, Ticaret ve Bankacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Sermaye Piyasası, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Yönetimi ve Yönetim Bilişim Sistemleri ile bankacılık mesleğiyle ilgili bölümlerinden veya üniversitelerin Ekonometri, İstatistik, Aktüerya, Matematik, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Fizik, İşletme ve Tarım Ekonomisi, Tarım Ticareti ve İşletmeciliği, Tarım Ekonomisi bölümlerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış yurtdışı üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da Ağustos 2023 itibari ile mezun olacağına dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak.

Yazılı sınava Mühendislik alanından katılacak adaylar için;

Üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren ;Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, Çevre Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği, Yapay Zeka Mühendisliği, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümlerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış yurtdışı üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da Ağustos 2023 itibari ile mezun olacağına dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak,

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı alımı başvuru süreci başladı. Adaylara başvuru için 16 günlük süre verilmiştir. Sadece Online yapılacak başvurular geçerli olacaktır. Buna göre;

Başvuru Tarihleri: 6 - 23 Haziran 2023

Başvuru Adresi: İstanbul Üniversitesi’nin https://ziraatbank.istanbul.edu.tr internet sitesine üye olmak suretiyle yapılacaktır.

Başvuru Ücretine DİKKAT!

Başvuru yapacak adaylar sınava katılabilmeleri içni belirtilen başvuru ücretini ödemeleri gereklidir. Ödemeler sadece Online başvuru ekranı üzerinde Kredi / banka kartı üzerinden gerçekleştirilecek olup sınav ücreti 550 TL olarak belirtilmiştir.

İLANIN TAM METNİ BURADA

Editör: TE Bilisim