Türkiye’nin İhracat bankası olan Exim bank mayıs ayının ilk gününde personel alımı yapacak. Yayınlanan yeni ilana göre Eximbank, bankanın genel müdürlüğünde görevlendirilmek üzere sınav ile Bilişim teknolojileri uzman yardımcıları alınacaktır. Buna göre adayların birtakım başvuru şartlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Başvuru Şartları Neler?

Bankanın gerçekleştirileceği alımda adayların T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, Yazılım ve İş Geliştirme alanı için, En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, "Matematik ve Bilgisayar Bilimleri", "İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri" veya "Matematik-Bilgisayar" bölümlerinden mezun olmak,

Teknolojik Altyapı alanı için, En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, "Matematik ve Bilgisayar Bilimleri", "İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri" veya "Matematik-Bilgisayar" bölümlerinden mezun olmak şartları yer almaktadır.

Aynı zamanda 2018-2019 KPSS sınavından KPSS-1 puan türünde en az 70 puan, YDS sınavından ise en az 70 puan almak, erkek adaylar için askerlik hizmetini fiilen tamamlamış, bedelli, muaf veya sınav tarihi itibarıyla en az 1 yıl erteletmiş (En erken tecil tarihi 1 Haziran 2021) veya yedek sınıfına geçirilmiş olmak, 35 yaşını aşmamış olmak şartının sağlanması gerekmektedir.

Başvuru Şekli

İlgili ilana başvuru yapmak isteyenler29 Nisan 2020 tarihinden 22 Mayıs 2020 tarihi saat 17.00'a kadar bankanın internet sayfası üzerinden 2020 BT Uzman Yardımcılığı Sınav Başvuru Formu doldurularak yapılacaktır. Posta yolu ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.Başvuru için tıklayınız.