Merkez Bankası İnsan kaynakları resmi sitesi üzerinde yayımladığı yeni personel alımı ilanı yayımladı.Lise mezunu ve Düşük KPSS Puanı ile alım yapılacak olup kadro dağılımı ve başvuru şartlarını İşin Olsa Ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

İLANIN DETAYLARI:

Merkez Bankası bünyesinde 20 kişilik boş kadro ile Tam Zamanlı / Sözleşmeli olarak çalışacak Teknisyen adayları alacak. Alımlar Ankara'da bulunan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banknot Matbaası Genel Müdürlüğüne yapılacak.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Merkez Bankası 20 kişilik boş kadrosu ile Basım ve Yayın Teknolojileri alanında, Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, Yapı Tesisat Teknolojisi alanında, Elektrik alanında, Elektronik Teknolojisi, Elektronik Haberleşme Teknolojisi ve Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi alanında ve Makine, Mekatronik ve Makine Resim ve Konstrüksiyon alanında personel alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

- 01.01.1988 ve daha sonra doğmuş olmak.

- Askerlikle ilişiği bulunmamak.

- Teknisyenlik görevini sürekli olarak yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olmak. (Başarılı olan adaylardan teknisyen olarak çalışmalarına engel bir rahatsızlıklarının bulunmadığını belirtir Sağlık Kurulu Raporu istenecektir.)

- Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.

- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları sağlamak.

- 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS Ön Lisans) en az 50 KPSSP93 puanı almış olmak.

- Ortaöğretim kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Matbaa Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi bölümlerinden mezun olmak

- İki yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının aşağıdaki tabloda yer alan programlarında ön lisans eğitimini tamamlamış olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Merkezi Bankası teknisyen alım ilanına başvurular 13 Aralık 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 30 Aralık 2019 tarihine kadar saat 17:30 a kadar başvuru alınacaktır. Adaylar başvurularını Merkez Bankası resmi internet adresi olan (insankaynaklari.tcmb.gov.tr) adresinden İnternet ortamında yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak şahsen veya posta yolu yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

İLANIN TAM METNİ BURADA