Merkez Bankası personel alımı için ilana çıktı. Ankara ve İstanbul birimlerinde görevlendirmek üzere iki farklı unvanda olmak üzere toplamda 65 banka personel alımı yapacak. KPSS siz Personel Alımı için ilan yayımlamış olan Merkez Bankası alımları kadrolu veya tam zamanlı çalışma şekli ile başvuru alınacak.

Merkez Bankası 65 Personel Alımı Kadro Dağılımı:

Merkez Bankasına 65 kişilik kadro ile Tam Zamanlı veya Kadrolu olarak farklı şehirlerde personel alımı yapılacak. 2 Şehir için ilan yayımlandı ve alımlar bankanın farklı şube ve müdürlüklerine İstanbul ve Ankara birimlerine yapılacak.

Başvurular Bugün Başladı!

İstanbul ve Ankara Banka Personel Alımı ilanlarına başvurular Merkez Bankası tarafından yapılan duyuru sonrası başladı. 16 Kasım - 13 Aralık 2021 tarihleri arasında yapılacak başvurular için Bankanın resmi başvuru adresi kullanılacak.

Başvuru için adaylardan istenecek belgeler:

  • Fotoğraf,
  • Diploma veya geçici mezuniyet belgesi,
  • Yabancı Dil Belgesi (YDS, E-YDS, TOEFL iBT, CAE veya CPE),
  • Özgeçmiş,

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar " www4.tcmb.gov.tr/IKGELAL/aday/index.jsp " adresi üzerinden TC Kimlik numarası ve e-posta Girişi ile başvurularını yapabilecekler. Başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin kılavuz yayımlayan banka adaylara başvuru konusunda yardımcı olmakta. Başvuruların görsel halinde anlatım kılavuzuna aşağıdan ulaşabileceksiniz.

Görsel Anlatımlı Başvuru Kılavuzu

Genel ve Özel Başvuru Koşulları Nedir?

Merkez Bankası adaylardan genel ve özel nitelikler talep ettiğini bildirtti. KPSS siz Personel Alımı için Pozisyonuna göre özel olarak Eğitim, Yaş ve Yabancı Dil şartları aranacak.

Genel Olarak Adaylardan;

Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından yasaklı olmamak, Her ne Sebeple olursa olsun suç hükümlülüğü olmamak, Bedensel ve Ruhsal sağlık sorunları olmamak ve Herhangi bir kurum veya kuruluşta çalışmıyor olmak şartları aranacak.

Pozisyonuna Göre Aranan Özel Şartlar nedir?

Banka adaylardan özel olarak yaş, eğitim ve yabancı dil sınavı şartları arayacak.

Araştırmacı Personel Alımı Şartlar:

  • 01.01.1990 ve daha sonra doğmuş olmak,
  • İktisat, ekonometri, maliye, işletme, işletme mühendisliği, finans, matematik, istatistik, endüstri mühendisliği bölümlerinde lisans eğitimini veya iktisat, finans, finansal matematik, ekonometri alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak,
  • YDS veya e-YDS'den en az 80 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test sınavından (TOEFL-iBT) en az 96 puan veya Cambridge C1 Advanced sınavından (CAE) A veya Cambridge C2 Proficiency sınavından (CPE) C ve üzeri almış olmak,

Uzman Yardımcısı Alımı Şartları:

  • 01.01.1987 ve daha sonra doğmuş olmak,
  • En az dört yıllık eğitim veren kurumların bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, endüstri mühendisliği, işletme mühendisliği programlarında lisans eğitimini tamamlamış olmak,
  • Geçerlilik Süreci bitmemiş ( 2018 ve Sonrası ) olan YDS veya e-YDS'den en az 70 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test (TOEFL iBT) sınavından en az 84 puan veya Cambridge C1 Advanced sınavından (CAE) B ve üzeri veya Cambridge C2 Proficiency sınavından (CPE) C ve üzeri almış olmak,
Sınav Şekilleri ve Tarihleri Ne Zaman?

Araştırmacı alımı için, Genel Yetenek Sınavı (18-19 Aralık 2021), Yazılı Meslek Sınavı (25-26 Aralık 2021), Kişilik ve Yetkinlik Testleri (04-06 Ocak 2022), Vaka Çalışması (10-14 Ocak 2022), Komisyon Mülakatı (17-28 Ocak 2022).

Uzman Yardımcısı Alımı için, Genel Yetenek Sınavı (25-26 Aralık 2021), Yazılı Meslek Sınavı (08-09 Ocak 2022), Kişilik ve Yetkinlik Testleri (18-20 Ocak 2022), Komisyon Mülakatı (31 Ocak-11 Şubat 2022).

Araştırmacı Alımı İlanın Tam Metni

Uzman Yardımcısı Alımı İlanın Tam Metni