Merkez Bankası kadrolu personel alımı yapıyor. Yayımlanmış olan ilana göre farklı pozisyonlarda bünyesine personel alımı yapacak olan Merkez Bankası adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aramakta olup İşin Olsa ekibi olarak sizlere detayları en sade ve temiz bir şekilde aktarıyoruz.

Merkez Bankası bünyesine personel alımı yapacaını geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Adaylar başvurularına 12 Nisan 2019 tarihi itibari ile başlamışlardı ve başvurular 17 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını Merkez Bankası resmi internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapacaklar. Başvurular insankaynaklari.tcmb.gov.tr adresinden yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Banka adaylardan bazı nitelikler arıyor. Bu kapsamda Merkez Bankası 50 uzman yardımcısı, 10 Denetçi yardımcısı, 5 Bilişim Teknolojileri Denetçi Yardımcısı alacak olup adayların bu yönde belirtilen Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden mezun olmak, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak veya ALES ten 70 puan veya GRE den en az 153 veya GMAT den en az 500 puan almış olmak,

Yapılan Yabancı Dil Sınavından ingilizce dilinden puan almış olmak, 01 Ocak 20987 ve sonrası doğumlu olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca merkez bankası alımını yapacağı adaylara Sınav yapacak. Sınav Uygulamalı olarak, Kişisel ve yeterlilik testi, Komisyon Mülakatı gibi işlemler ile yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim