Merkez Bankası 2023 yılı memur alımı ilanları yayımlamaya başladı. Bugün yayımlanmış olan Banka Memur Alımı ilanına göre Merkez Bankası bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda ve niteliklerde memur alımı yapacağını bildirdi. Ayrıca KPSS siz Memur alımı yapılacak olup adaylardan aranan şartlar ve başvuru bilgisi belli oldu.

Memur Alımı Yapılacak Kadrolar Hangileridir?

  • 10 Kişi BT Müfettiş Yardımcısı,
  • 40 Kişi Bilişim Uzman Yardımcısı,
  • 4 Kişi Çevirmen (İngilizce),
  • 1 Kişi Çevirmen – Eş zamanlı çeviri (İngilizce) hizmetlerini yürütmek üzere,

KPSS Şartı Aranmıyor!

Merkez Bankası Yukarıdaki belirtilen kontenjanlar için adaylardan herhangi bir KPSS Şartı aramayacak. Ancak KPSS şartı yerine adaylardan Yabancı Dil Sınavı şartı aranacaktır. Başvuru için aranan diğer nitelikler haberin devamında.

Başvuru Genel Şartları Nelerdir?

Merkez Bankası memur alımında genel ve özel nitelikler aranacak. Bu kapsamda genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi nitelikler aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Özel olarak adaylardan Yaş, Eğitim ve Yabancı Dil Sınavı şartı aranacak. Ayrca " 01.01.2021 tarihinden sonra yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak " şartıda yer almaktadır.

Alanına göre Eğitim ve Yabancı Dil Sınavı şartı Belli Oldu!

Müfettiş Yardımcısı ve Bilişim Uzmanı Alımı Şartları:

  • En az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının bilgisayar mühendisliği, bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, bilişim sistemleri ve teknolojileri, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, endüstri mühendisliği, endüstri ve sistem mühendisliği, işletme mühendisliği, kontrol ve sistem mühendisliği, matematik mühendisliği, yazılım mühendisliği ve yönetim bilişim sistemleri programlarında lisans eğitimini tamamlamış olmak.
  • 01.01.2019 tarihinden sonra yapılan; Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 70 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test sınavından (TOEFL-iBT) en az 84 puan veya Cambridge C1 Advanced sınavından (CAE) B veya Cambridge C2 Proficiency sınavından (CPE) C ve üzeri almış olmak.

Çevirmen Alımı Şartları:

  • En az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, İngilizce-Fransızca Mütercim ve Tercümanlık veya Çeviri bilimi programlarında lisans eğitimi almış olmak.
  • 01.01.2020 tarihinden sonra yapılan; Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 90 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test sınavından (TOEFL iBT) en az 108 puan veya Cambridge C2 Proficiency sınavından (CPE) B ve üzeri almış olmak.

Başvuru Süreci Uzatıldı!

Banka Memur alımı için başvurular ilk yayımlanan ilan ile 19 Nisan 2023 tarihi ile sona ermezi gerekiyordu. Ancak Merkez Bankasından 19 Nisan 2023 tarihi ile gelmiş olan yeni bir duyuruya göre başvuru süreci en geç 23 Nisan 2023 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı.

Son başvuru tarihi 23 Nisan 2023 Pazar günü saat 23:59 olarak güncellenmiştir.

Başvuru Tarihleri: 6-23 Nisan 2023

Başvuru Adresi: https://insankaynaklari.tcmb.gov.tr/

BT Müfettiş Yardımcısı Alımı İlanın tam Metni

Bilişim Uzman Yardımcısı  Alımı İlanın tam Metni

Çevirmen  Alımı İlanın tam Metni