Banka Personel alımları bir çok genç aday için umut kapısı olmaya devam ediyor. Farklı bankalar tarafından personel alımı ilanları geldi. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Merkez Bankası personel alımı ilanları hakkında bilgiler ve başvuru bilgileri hakkında bilgileri sizlerle paylaşacağız.

İKİ FAKRLI KADRODA ALIM YAPILIYOR!

Merkez Bankası iki farklı kadro ile bünyesine 34 kişilik boş kadro ile personel alımı yapılacak. Bu kapsamda Merkez Bankası resmi internet adresi üzerinde yayımladığı ilana göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezi ne 10 kişilik boş kadro ile Tam zamanlı / Sözleşmeli olarak Ekonomist alımı yapacak. Bir diğer ilana göre ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası birimine Tam zamanlı/Sözleşmeli 24 Güvenlik Görevlisi alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Merkez Bankası bünyesine alımını yapacağı personel adaylarından bazı nitelikler arıyor. Bu kapsamda adaylardan genel oalrak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir başka kamu kuruma mecburi hizmet koşulu olmamak ve alım yapılacak kadro için gerekli bilgilere sahip olmaları gerekmektedir.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI ÖZEL ŞARTLAR:

  • 01.01.1988 ve daha sonra doğmuş olmak.
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları sağlamak.
  • Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarında lisans veya ön lisans eğitimini tamamlamış olmak.
  • Son başvuru tarihi itibariyle son iki yıl içinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) lisans mezunları için en az 60 KPSSP1, ön lisans mezunları için ise en az 60 KPSSP93 puanı almış olmak.
  • Özel Güvenlik Eğitim Sertifikasına (Silahlı) sahip olmak.
  • Askerlik görevini yapmış olmak. (Erkek adaylar için.)  Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.
  • En az 175 cm. boyunda olmak. (Uygulamalı sınav öncesi boy ölçümü tarafımızca yapılacak, bu şartı sağlamayanlar uygulama sınavına alınmayacaktır.)

EKONOMİST ÖZEL ŞARTLARI:

  • Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarından iktisat veya finans alanlarında doktora derecesine sahip olmak ya da doktora derecesini 2020 yılı sonu itibarıyla alabilecek olmak.
  • Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içerisinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 90 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test (TOEFL iBT) sınavından en az 108 puan almış olmak ya da son başvuru tarihi itibarıyla son beş yıl içinde en az iki eğitim-öğretim yılı süresince yurt dışında İngilizce eğitim yapan üniversitelerde öğrenim görmüş olmak veya bu üniversitelerde öğretim elemanı olarak görev yapmış olmak.
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası sözleşmeli ekonomist işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.
  • Etkili sunum yapma ve yazma becerilerine sahip olmak.
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları taşımak

BAŞVURULAR:

Merkez Bankasına Ekonomist alımları için başvurular 17 Ocak – 6 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacak. Güvenlik Görevlisi alımları için ise, 7-14 Kasım 2019 tarihleri arasında başvurular alınacak. Başvurular, http://insankaynaklari.tcmb.gov.tr/ adresi üzerinden elektronik ortamda alınacaktır.

DİĞER BANKA PERSONELİ ALIMLARI BURADA