Halkbank bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda personel alımı yapacak. Bu yönde alım ilanı yayımlayan Halkbank 2020 yılı için Banko Hizmetleri Asistanı ( Servis Asistanı ) alacak. Başvuruların geçtiğimiz günlerde başlaması ile birlikte hala devam ediyor. Bu yönde alımlar farklı illerdeki şubelere yapılacak.

ALIM YAPILACAK İLLER VE ŞUBELER:

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Halkbank bünyesine alımını yapacağı Banko Asistanı Alımı için adaylardan bazı nitelikler talep ediyor. Bu kapsamda adaylar aşağıdaki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olamak,
  • Bankacılık Kanunu’na göre bankalarda çalışması yasaklanmamış olmak,
  • 01.01.1990 ve sonrası doğumlu olmak( 30 yaşından büyük olmamak )
  • 14.08.2020 itibarıyla üniversitelerin öğrenim süresi en az 4 yıl olan bölümlerinden mezun olmak,
  • Sağlık durumu açısından görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir hali bulunmamak; Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya ve seyahat etmeye elverişli olduğunu, gerekli tahlil ve tetkiklerle belgelemek (Sağlık Belgeleri; giriş sınavının, yazılı ve mülakat olmak üzere tüm aşamaları tamamlandıktan sonra talep edilecektir.)
  • Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış, askerlik yükümlülüğünden muaf ya da en az 31.12.2020 tarihine kadar tecilli olmak veya bedelli askerlik yapacak olmak,
  • Başka bir kuruma karşı zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmamak,
  • Banka tarafından yapılacak araştırma sonucunda; tutum, davranış ve özgeçmişleri bakımından bankacılık mesleğine uygun bulunmak,
  • Başvuru için yukarıda belirtilen il ve illere bağlı ilçelerde ikamet etmek zorunludur. Adaylar Mernis’ten teyit edilen ikamet iline başvuru yapmış sayılacaktır. İkamet ili “Görev Yeri” listesinde yer almayan adayların sınav başvuruları geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Halkbank Banko Asitanı alımı başvuruları 29 Haziran 2020 tarihinde başlamış olup en geç 12 Temmuz 2020 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece Halkbank resmi İnternet adresi olan www.halkbank.com.tr bağlantısından da erişilebilecek olan, sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ adresinden yapılacak; şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

SINAV ÜCRETİ VE SINAV GİRİŞ BELGELERİ:

Başvuruda bulunan adaylar Banko Hizmetleri Asistanı Alımı için 95 TL sınav ücretini yatırmaları gereklidir. Sınav ücreti başvuru tarhleri içerisinde başvuru işlemleri sonrasında , sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ adresi üzerinden banka kartı ile veya Halkbank şubelerinden yapılacaktır. Bunun dışında yatırılacak ücretler kabul edilmeyecektir.

Başvurusu kabul edilen adaylar, sınav yeri ve saatini bildiren sınav giriş belgesini; 3 Ağustos 2020 – 7 Ağustos 2020 tarihleri arasında sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ adresinden “E-posta adresi” ve “Aday Şifresi” girerek alabileceklerdir.

SINAV BİLGİLERİ NEDİR?

Banko Asistanı alımı sınav 8 Ağustos 2020 tarihi saat 10:00'da Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Balıkesir, Çorum, Denizli, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Muğla, Samsun, Tekirdağ, Trabzon illetinde tek oturumda 50 dk süre ile yapılacaktır.

Soru Sayısı: Genel Yetenek (50 Soru)

Sınav Yöntemi: Her bir soru 5 (beş) şıktan oluşacak şekilde test usulü

GENEL YETENEK SINAVI:

Genel Yetenek; eleştirel düşünme, mantık yürütme ve problem çözme sorularından oluşmaktadır. Genel yetenek puanı (60) ve daha üzerinde olup en yüksek puanlı adaydan başlayarak, alım yapılacak her bir il için ihtiyacın 4 katı aday (son adayla aynı puanı alan adaylar dahil) mülakata çağırılacaktır. Mülakata katılmaya hak kazanan adaylara online kişilik envanteri uygulaması yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

DİĞER BANKA PERSONELİ ALIMLARI BURADA

Editör: TE Bilisim