Sahil Güvenlik Komutanlığı Askeri personel alımı ilanı yayımladı. Az Ömce 30 Aralık 2022 tarihli yayımlanmış olan Askeri personel alımı ilanına göre Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2023 yılı Sözleşmeli Subay Alımı ve Astsubay Alımı gerçekleştirecek. Başvuruları başlamış olan ilan için detayları sizlerle paylaşacağız.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Subay ve Astsubay Alımı Kontenjan Dağılımı:

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine toplamda 100 kişilik kadro ile farklı alanlarda Subay alımı ve Astsubay alımı yapacak.

BAŞVURU YAPACAK KADIN ERKEK ADAYLAR İNSTAGRAMDA BULUŞTU! SENDE KATIL

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

Subay Alımı Detayları:

Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargahı ile bağlısı birlik ve kurumlarda istihdam edilmek üzere Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına aşağıda belirtilen branşlarda erkek ve kadın sözleşmeli 29 subay alımı yapılacaktır.

Astsubay Alımı Detayları:

Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargâhı ile bağlısı birlik ve kurumlarda istihdam edilmek üzere Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına aşağıda belirtilen branşlarda Meslek Yüksek Okullarının önlisans bölümünden sözleşmeli erkek ve kadın 71 astsubay alımı yapılacaktır.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Sahil Güvenlik Komutanlığı subay ve astsubay temini için adaylardan genel olarak, 

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 

- Alım yapılacak ilgili alanlarda mezuniyetini tamamlamış olmak,

- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmadığına dair beyan sunmak,

- Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak,

- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

- Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik, ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak,

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

- Hamile olmamak,

KPSS ve ALES Şartı Nedir?

KPSS puanı olarak Ön Lisans mezunları için 2022 yılında yapılan KPSS'den en az 60 puan almış olmak, Lisans mezunu olanlar için 2021 veya 2022 yılı KPSSden en az 65 puan almış olmak şartı aranacak.

ALES puanı için ise, 2018-2019-2020-221-2022 yıllarında yapılan ALES’te Eşit Ağırlık (EA) Puan Türünden en az 65 almış olmak,

Yaş Şartı Nedir?

27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1995 ve sonra doğanlar başvurabileceklerdir.), Lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak [01 Ocak 1990 ve sonra doğanlar başvurabileceklerdir. Lisansüstü öğrenimine devam eden adayların 27 yaşını bitirmemiş olması gerekmektedir. 32 yaş kriteri sadece lisansüstü öğrenimini tamamlayan adaylar için geçerlidir. Bu durumdaki adaylar Emekli Sandığı Kanunu 40’ıncı maddesinde belirtilen yaş hadlerine tabidir.],

DİĞER NİTELİKLR İÇİN KILAVUZLARI İNCELEYİNİZ.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak!

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine alacağı askeri personel alımı ilanı için başvurular başladı. başvurular Elektronik ortamda olmak üzere 15 gün içerisinde tamamlanması gereklidir. Aşağıdan başvuru kılavuzlarına ve başvuru bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Başvuru Tarihleri: 30 Aralık 2022 - 15 Ocak 2023

BAŞVURU EKRANI AÇILDI: https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris

BAŞVURU KILAVUZLARI:

2023 YILI S.G.K.LIĞI SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY TEMİN

2023 YILI S.G.K.LIĞI SÖZLEŞMELİ SUBAY TEMİNİ

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA