Sahil Güvenlik Komutanlığı 2023 yılı Subay ve Astsubay alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 100 kişilik kadro ile Askeri personel alımı yapılacağını bildirmişti. Buna göre başvurularda artık sona geldik. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Değerlendirmeler nasıl yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak detayları sizlerle paylaşacağız.

100 Askeri Personel Alımı Yapılacak!

Sahil Güvenlik Komutanlığı askeri personel alımı kapsamında yayımlanan ilana göre Ön Lisans ve Lisans mezunu alım yapılacak. Buna göre,

Lisans Mezunu 29 Subay kadrosu ile, Güverte, Makine, İkmal ve Mühendis alanlarında alım yapılacak.

Ön Lisans Mezunu 71 Astsubay alımı yapılacak. Kontenjanlar ise Güverte, İkmal, Bilgi teknolojileri ve İdari alanlarda gerçekleştirilecek.

Başvurular sona Eriyor!

Sahil Güvenlik Komutanlığı 100 Subay ve Astsubay alımı başvuruları için süreç 30 Aralık 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 15 Ocak 2023 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gereklidir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar aşağıdaki bilgileri kullanarak başvuru yapabilirler.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/askeri-personel-alimi/sahil-guvenlik-2023-yili-sozlesmeli-100-subay-ve-astsubay-alimi-h43569.html

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Astsubay alımlarıda, KPSS puanı istenen branşlarda, adaylar KPSS notuna göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve kontenjan miktarının 10 (on) katı aday, KPSS puanı istenmeyen Güverte branşı için ise tüm adaylar sınavlara çağrılacaktır.

Subay Alımlarında KPSS ve ALES puanı istenen branşlarda, belirlenen barajın üzerinde puan alan adaylar Ön Başvuru Sıralamaya Esas Puanına (KPSS notunun %70’ni, ALES notunun %30’u alınarak oluşturulan puan) göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve kontenjan miktarının 10 (on) katı aday, KPSS ve ALES Puanı istenmeyen branşlar için ise tüm adaylar sınavlara çağrılacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Sahil Güvenlik Komutalığı Subay ve Astsubay alımı başvurusunda bulunan adaylar içi sonuçlar en geç 30 Ocak 2023 tarihine kadar açıklanması bekleniyor. 

SONUÇLARDAN HABWERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA