Askeri Personel Alımı kapsamında yayımlanmış olan duyuruya göre Milli Savunma Bakanlığından gelmiş olan duyuruya göre Dış Kaynaktan Astsubay temini yapılacak. Bu kapsamda ikinci sınıflandırma sonuçları açıklanmıştır. 

Yedek Adaylardan Atama!

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) dış kaynaktan astsubay temini için ilk kayıt aşamaları tamamlandı. Yedek adaylar başarı sıralamasına göre sıralandı ve boş kontenjanları doldurmak için kayıt hakkı kazanan adaylara ".... Sınıfında Yedek-1 Kayıt Hakkı Kazandınız" şeklinde ifade yazıldı. KAYIT HAKKI KAZANAN adayların kayıtları, 22-24 Haziran 2023 tarihleri arasında belirtilen kayıt merkezlerinde yapılacaktır. Birden fazla kuvvet komutanlığının sıralama listesinde bulunan adaylar tercih ettikleri kuvvet komutanlığının kayıt merkezine giderek kayıtlarını yaptıracaktır. Diğer kuvvet komutanlıklarındaki adaylıkları sonlandırılacaktır. Kayıt işlemi yaptırmayan adayların kayıt hakkı iptal edilecek ve diğer kuvvet komutanlıklarındaki başarı sıralamaları devam edecektir.

Eksik kalan kontenjanlar için ayrı bir ilan yapılmayacak, kontenjanlar doldurulana kadar sıradaki adaylar telefonla aranarak kayıt için davet edilecektir. Adayların kayıtlı telefonlarını açık bulundurmaları önemlidir. Kayıt için çağrı yapılması durumunda önce hangi sınıftan sıra gelirse o sınıf için çağrı yapılacaktır. Kayıt işlemi 48 saat içerisinde yapılmazsa kayıt hakkı iptal edilecektir. İlave çağrı ve kayıt işlemi yapılmayacaktır.

Bir kuvvet komutanlığına kayıt yaptıran adayın diğer kuvvet komutanlıklarındaki adaylığı ve kayıt hakkı sonlandırılacaktır.

Kuvvet Kmutanlıkları için İzlenecek Yollar Belli Oldu!

Söz konusu Astsubay temini duyurusu ile Kuvvet komutanlıklarına yapılan Ön kayıt sonuçlarına göre adaylar aşağıdaki adımları İzleyeceklerdir.