Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile 7500 kişilik kadro ile Uzman Erbaş alımı yapacağını bildirmişti. Söz konusu ilan ile Jandarma 2023 yılı için görev alacak farklı alanlarda Uzman Erbaş alımı gerçekleştirecek. Söz konusu ilan için başvurular sona erdi ve adayların merakla beklediği sonuçlar açıklandı. Jandarma Uzman Erbaş alımı için başvuru sonrası merak edilen tüm konuları sizlerle paylaşacğaız.

7500 Uzman Erbaş İstihdam Edilecek!

Jandarma yayımladığı ilan ile bünyesine 7500 kişilik kadro ile Askeri personel alımı kadrosunda olmak üzere Uzman Erbaş Alımı yapılacağını bildirmişti. Söz konusu ilan ile 6605 jandarma, 11 at bakıcısı, 14 bot serdümeni, 250 sıhhiyeci, 200 muhabere, 10 havacılık, 400 lojistik (mesleki nitelikli) ve 10 bando alt branşlarında uzman erbaş alımı gerçekleştirilecek.

Lojistik alanda istihdam edilen 400 uzman erbaş alımları ise "Aşçı 20 Kişi, Berber 5 Kişi, Betonarme Demircisi 12 Kişi, Boya ve Alçıcı 55 Kişi, Çatı Ustası 2 Kişi, Duvarcı 30 Kişi, Ekskavatör Operatörü 3 Kişi, Fayansçı 29 Kişi, Garson 5 Kişi, Isı Yalıtımcısı 2 Kişi, Isıtma ve Tesisat Elemanı 20 Kişi, İnşaat Kalıpçısı 11 Kişi, İstif Makinesi Operatörü 3 Kişi, Kaportacı 5 Kişi, Kasap 13 Kişi, Kaynakçı 12 Kişi, Kazıcı Yükleyici Operatörü 3 Kişi, Mermerci 2 Kişi, Oto Boyacı 15 Kişi, Oto Döşemeci 15 Kişi, Oto Elektrikçi 5 Kişi, Oto Lastik Tamircisi 10 Kişi, Oto Tamircisi 20 Kişi, Sıhhi Tesisatçı 35 Kişi, Sıvacı 50 Kişi, Su Yalıtımcısı 2 Kişi, Terzi 13 Kişi, Yükleyici/Loder Operatörü 3 Kişi" alanlarında gerçekleştirilecek.

Başvurular Sona Erdi!

Jandarma Uzman Erbaş alımı için başvurular Jandarmanın yayımladığı kılavuz ile de 12 Eyllü 2022 tarihinde başlamıştı ve en geç 26 Eylül 2022 tarihine kadar yapılmış olması gerekiyordu. Adaylar başvurularını İnternet üzerinden gerçekleştirdi.

Başvuru Sonuçları Açıklandı?

Başvurusunu 26 Eylül 2022 tarihinde tamamlayan adaylar merakla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Bu doğrultuda yukarıdaki pozisyonlarda genel ve özel şartları sağlayan adaylar Jandarma Genel Komutanlığı adresi üzerinden “Seçme Sınavlarına Çağrılma” duyurusu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi “Sonuç Bilgileri” kısmı altında “Sonuçlarım” kısmından öğrenebilecek. 26 Eylül 2022 tarihinde sona eren başvuru sonuçları açıklanmıştır.Sonuçlar Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet adresi üzerinde yayımlanan duyuru ile açıklandı. Adaylar başvuru sonuçlarına aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilecekler.

BAŞVURU SONUÇ EKRANI

Sınav Ücretine Dikkat!

Başvurusu olumlu olan adaylar Sınav ücreti yatırılmasına yönelik duyuru yapılan adaylardan 75 TL sınav ücreti alınacaktır. (Sınav ücretinin nereye ve ne şekilde yatırılacağı başvuru sonuçları ile birlikte adaylara bildirilecektir.), Sınav ücretini yatırmayan dayların başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Sınav Aşamaları Nelerdir?

  • Ön sağlık muayenesi,
  • Fiziki yeterlilik,
  • Uygulama sınavı,
  • Mülakat sınavına,

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim