Jandarma Genel Komutanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı duyuru ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Astsubay alımı yapacağını bildirmişti. Jandarma 2023 yılı kapsamında yayımladığı başvuru kılavuzuna göre Sözleşmeli / Muvazzaf olarak Askeri personel kapsamında Astsubay alımı yapılacak. Alımlar farklı alanlarda gerçekleştirilecek olup KPSS Puanı ile alım yapılmaktadır.

Başvuru yapan binlerce adayın merak ettiği konu ise sonuçlarda Taban KPSS Kaç olacak? Sınav aşamaları nelerdir? Gibi sorularınızın cevabını İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

2023 Yılı 1680 Astsubay Alımı Yapılıyor!

Jandarma Genel Komutanlığı 30 Aralık 2022 tarihi ile yayımladığı başvuru kılavuzu ile bünyesine Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden Astsubay alımı gerçekleştirecek. Bu yönde alımlar " Jandarma, İstihkam, Muharebe, İkmal, Bakım, Personel, Maliye, Sağlık " alanlarında sözleşmeli veya Muvazzaf olarak gerçekleştirilecektir. Alım yapılacak alanlarda kontenjan dağılımı şöyledir:

Başvurular Sona Eriyor!

Jandarma Genel Komutanlığından Aralık sonunda gelmiş olan duyuru ile Astsubay alımı başvuruları 30 Aralık 2022 tarihi ile başlamıştı. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını en geç 15 Ocak 2023 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece Jandarma Personel adresi üzerinden yapılacak. Başvuru kılavuzu ve başvuru bilgileri hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/askeri-personel-alimi/jandarma-2148-subay-ve-astsubay-alimi-ilani-2023-sozlesmeli-h43558.html

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Başvurular sona ermesi ile değerlendirme süreci başlıyor. Bu kapsamda başvurular sadece KPSS Puanı değerlendirmesi gerçekleştirilecektir.

16800 Aday Sınava Katılacak!

KPSS Puanı ile yapılacak değerlendirmelerde Kadro sayısının 10 katı aday Yani 16 bin 800 kişi ele alınarak yapılacak KPSS En yüksek puandan en düşük puana kadar belirlenecektir.

KPSS Taban Puan Atamaları Kaç Olacak?

Jandarma Astsubay alımında başvuruları 60 KPSS Taban puan ile yapıldı. Geçmiş yıllarda yapılan atamaları göz önüne aldığımızda 2023 yılında da beklentiler en az 63 KPSS Puanıdır. Kesin sonuçlar duyurudan sonra belli olacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Jandarma Astsubay alımı başvurusu 15 Ocak 2023 tarihi ile sona erecek olup adaylar sonuçlarını merak ediyor. Başvuru sonuçlarının en geç 30 Ocak 2023 tarihine kadar açıklanması beklenmektedir. 

SONUÇLARI BEKLEYEN ADAYLAR İNSTAGRAMDA BULUŞTU. SENDE HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİR!

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Başvuru Sonuçlarından Sonra Ücret Ödenecek!

Başvuru sonuçları açıklandıktan sonra adayların sınav ücretini yatırmaları gereklidir. Sınav ücretini yatırma duyurusu sonuç duyurusu ile açıklancaktır. Sınav ücreti yatırılmasına yönelik duyuru yapılan adaylardan 300 TL sınav ücreti alınacak (Sınav ücretinin nereye ve ne şekilde yatırılacağı başvuru sonuçları ile birlikte adaylara bildirilecektir.)

Ücreti yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Jandarma Astsubay Alımı Sınav Aşamaları Nedir?

Sınav aşamalarından önce belge kontrolü yapılacak olup, eksik veya hatalı belgesi olan adaylar sınavlara alınmayacaktır

Seçme sınavlarına katılacakları duyurulan adaylar sırasıyla;

- Fiziki kontrol,

- Fiziki yeterlilik,

- Mülakat sınavına,