Jandarma Genel Komutanlığı az önce yayımladığı duyuruya göre 2022 yılı Uzman Erbaş alımı başvuru sonuçları açıklandı. Söz konusu duyuruya göre Jandarma Lojistik Branşlı Uzman Erbaş alımı yapacak. 2022 yılı 250 Uzman Erbaş alımı için 8 - 24 Nisan 2022 tarihleri arasında alınmış olup başvuru sonuçları duyuruldu. 

Hangi Alanlarda Uzman Erbaş Alımı Yapılıyor?

Jandfarma genel Komutanlığı 250 kişilik boş kadro ile 2022 yılı Aşçı 18, Betonarme Demircisi 22, Boya ve Alçıcı 18, Çatı Ustası 4, Duvarcı 25, Elektrikçi 2, Fayansçı 8, Isı Yalıtımcısı 4, İnşaat Kalıpçısı 18, İş Makineleri Operatörü (Dozer) 3, İş Makineleri Operatörü (Loder) 2, İş Makineleri Operatörü (Ekskavatör) 4, Kaportacı 3, Kasap 9, Mermerci 9, Oto Boyacı 6, (Oto) Döşemeci 15, Oto Lastik Tamircisi 27, Sıvacı 35, Su Yalıtımcısı 2, Terzi 16 olmak üzere toplamda 250 Uzman Erbaş alımı gerçekleştirilecek.

KPSS Değerlendirmesi:

Lise ve dengi okul ile ön lisans mezunları için KPSS notu istenir. İlköğretim ve dengi okul mezunları için istenmez. KPSS notu olan adaylarda seçme sınavlarına çağrı KPSS’den almış oldukları puana göre yapılır.

KPSS notu ile ön lisans ve ortaöğretim (lise) eğitim seviyelerinde başvuru yapan adaylarda KPSS notu yüksek olanlardan başlayarak sırasıyla, ilköğretim (ortaokul) seviyesinde başvuru yapan adaylarda ise yaşı küçük olan adaylara öncelik verilmiştir.

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş alımları KPSS Puanı ile yapılarak değerlendirmelerde KPSS puan sırasına göre gerçekleştirildi. Başvuru sonuçları 13 Mayıs 2022 tarihi ile jandarma genel komutanlığı resmi internet adresi üzerinde duyurulmuştur. Adaylar başvuru sonuçlarına e-Devlet şifresi ile ulaşabilecekler.