Diyanet 3 Bin 209 Personel Alımı İlanı Yayımlandı! En Az Lise ve 50 KPSS

Diyanet 2026 imam hatip ve Kur'an kursu öğreticisi alımında 3.209 kontenjan açıldı. KPSS şartları, başvuru tarihleri ve sınav merkezleri bu haberde.

Okuma süresi: 3 dakika

Paylaş
Abone Ol google-news

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatındaki 4/B sözleşmeli alanda 3209 personel alımı yapacağını duyurdu. İmam hatip ve Kur’an kursu öğreticisi pozisyonlarına yönelik başvurular 20 Nisan 2026’da açıldı; son başvuru tarihi 4 Mayıs 2026.

2024 KPSS puanı esas alınarak gerçekleştirilecek alım, sözlü sınav aşamasını da kapsıyor. Başvuruları kabul edilen adaylar KPSS puan sıralamasına göre değerlendirilerek her kontenjan grubundan ilan edilen sayının üç katı kadar aday sözlü sınava çağrılacak.

Hangi Kadrolara Alım Yapılacak?

Alım, iki ana unvan grubu altında toplam 7 kontenjan grubundan oluşuyor:

4/B Sözleşmeli İmam Hatip – Toplam 2.500 kişi

  • Grup 1: İlahiyat Fakültesi mezunu – 1.300 kişi (KPSSP124)
  • Grup 2: İlahiyat Ön Lisans + İHL + Hafız – 100 kişi (KPSSP123)
  • Grup 3: İlahiyat Ön Lisans + İHL – 100 kişi (KPSSP123)
  • Grup 4: İHL + Hafız – 1.000 kişi (KPSSP122)

4/B Sözleşmeli Kur’an Kursu Öğreticisi – Toplam 709 kişi

  • Grup 1: İlahiyat Fakültesi + Hafız (Erkek) – 50 kişi (KPSSP124)
  • Grup 2: İlahiyat Fakültesi + Hafız (Kadın) – 459 kişi (KPSSP124)
  • Grup 3: İlahiyat Fakültesi (Kadın) – 200 kişi (KPSSP124)

Her aday yalnızca bir kontenjan grubuna başvurabilecek.

image 26

Başvuru Şartları Nelerdir?

Temel şartlar şöyle sıralanıyor:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşımak
  • Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ndeki ortak nitelik şartını karşılamak
  • Başvuru bitiş tarihi itibarıyla ilgili kontenjan grubunun öğrenim şartını sağlamış olmak
  • 2024 KPSS’den lisans mezunları için KPSSP124, ön lisans mezunları için KPSSP123, ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmak
  • +Hafız gruplarına başvuracak adaylar için hafız olmak

Hâlen Başkanlık bünyesinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapanlar başvuramayacak. Sözleşme feshiyle ayrılanlar ise fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmeden müracaat edemeyecek.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Başvuru tarihleri: 20 Nisan 2026 – 4 Mayıs 2026 (saat 16:30)

Başvurular yalnızca sinav.diyanet.gov.tr adresi üzerinden alınıyor; şahsen veya posta yoluyla başvuru kabul edilmiyor.

İLANIN TAM METNİ BURADA

🧮 Maaşınızı Hemen Hesaplayın

2026 yılı güncel katsayılarına göre memur, emekli, asker ve sözleşmeli personel maaşınızı tek sayfadan kolayca hesaplayın.

2026 Maaş Hesaplama Robotu →

📲 Artık haberler size gelsin

📌 Yeni memur ve personel alımlarından anında haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indir ve Instagram hesabımızı takip et.

Yorumlar (0)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sorumluluk Reddi Beyanı:

www.isinolsa.com, herhangi bir devlet kurumu, resmi kuruluş veya kamu hizmeti sağlayıcısı değildir. Sitemiz, yalnızca özel sektör hizmetleri sunan bağımsız bir platformdur ve devletle veya resmi kurumlarla hiçbir bağlantısı yoktur. Daha fazla bilgi için gizlilik politikamıza buradan ulaşabilirsiniz.