Mayıs ayının gelmesi ile birlikte kamu kurumlarının duyuruları yapılmaya başlandı. Kamu kurum veya Kamu Kuruluşlar bünyelerinde oluşan personel eksikliği için veya yeni memur personel alımları için hazırlıklar yaptılar. Kamuoyuna duyurulan ilanlar ile Kamu Kurumları toplamda 2 bin 188 kişilik kadro ile memur personel alacaklar. Aşağıda kamuya memur personel alımı yapacak olan kurumları, Kadro sayılarını ve KPSS puan bilgilerine ulaşacaksınız.

KPSS İLE ALIM YAPAN KURUMLAR:

İçişleri Bakanlığı 1545 Sözleşmeli Personel Alımı: İçişleri Bakanlığı kendi bünyesine istihdam etmek üzere, taşra teşkilatı valilik, Kaymakamlık, İl ve İlçe nüfus birimlerinde görevlendirmek üzere sözleşmeli olarak tüm Türkiye genelindeki illere toplamda 1545 sözleşmeli Büro Personeli alımı gerçekleştirecek. İçişleri Bakanlığı 928 Lisans mezunu personel ve 617 Önlisans mezunu personel alacak. Başvurular 15 Mayıs 2017 tarihi itibari ile başlayacak ve 22 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edecektir. Ayrıca başvuru şartlarını taşıyan adaylar İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan sözlü sınava katılacaklardır. Sözlü sınava katılabilmek için adayların 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 ve KPSSP93 puan türlerinden en az 60 puan almış olmaları şarttır. İlan hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak, sözlü sınav hakkında detayları incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak ilanın detaylarını yeni sekmede açabilirler.

Tarım Kredi Kooperatifleri En Az 60 Puan İle 500 Personel Alımı: Tarım Kredi Kooperatifleri duyurusuna göre farklı pozisyonlarda toplamda 500 personel alımı gerçekleştirecek. Tarım Kredi Kooperatifleri 500 kişilik kadro ile 10 Müfettiş yardımcısı, 286 Kooperatif görevlisi ve 204 Ziraat Mühendisi alacak. Adaylar başvurularını gerçekleştirebilmeleri için Kamu personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları şarttır. Başvurular başlamış olup adaylar başvurularını en geç 25 mayıs 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Ayrıca başvuru şartlarını taşıyan adaylar ise Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yapılacak olan sınava girmeleri ve sınavdan başarılı puan almaları gerekmektedir. Ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayarak ilanı yeni sekmede açabilirsiniz.

1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı KPSS en az 60 puan ile 26 Kamu Personeli Alımı : 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı geçtiğimiz günlerdeki yapmış olduğu duyurusuna göre, Eskişehirde 26 kişilik kadro ile personel alacak. 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı Uçak bakım teknisyei ( Gövde Motor ) kadrosunda alım yapacak. Adaylar en az lise mezunu olmak zorunda ve 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almak zorundadır. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Kamu İhale Kurumu 15 Memur Alımı: Kamu İhale Kurumu Nisan ayında alım duyurusu yayımladı. Duyuruya göre Kamu İhale Kurumu bünyesine 15 kişilik boş pozisyon ile Memur alımı gerçekleştirecek. Adaylar sınava tabii tutulacak olup sınavda başarılı olanlar kadroya alınacaktır. Adayların sınava katılabilmeleri için 2016 yılındaki Kamu personeli Seçme Sınavından en az 80 ve üzeri puan almış olmak zorundadır. Kamu İhale Kurumu 15 kişilik kadro ile 4 Avukat, 6 Büro Görevlisi ve 5 İletişim Görevlisi alacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Sosyal Güvenlik Kurumu  50 Memur Alımı : Sosyal Güvenlik Kurumu kendi bünyesindeki memur personel ihtiyacı için Müfettiş yardımcılığı kadrosunda 50 Memur alımı yapacak. Adaylar başvuru yapabilmesi için 2015 yılı veya 2016 yıllarındaki Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP46 veya KPSSP113 yahut KPSSP118 türlerinden en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir. Başvurular 16 Mayıs 2017 tarihinde başlayacak olup en geç 26 Mayıs 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Dicle Kalkınma Ajansı 28 Personel Alımı: Dicle Kalkınma Ajansı yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesine 28 kişilik kadro ile personel alımı gerçekleştirecek. Bu 28 kişilik kadroya başvuru yapacak adaylardan hem KPSS şartı aranmaktadır yada Tecrübe şartı aranmaktadır. Yani adaylar isterlerse KPSS puanı ile isterlersede Tecrübeleri ile başvuruda bulunabilirler. Başvurular 12 Mayıs 2017 tarihi ile 22 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Gazi Üniversitesi 8 Sözleşmeli Personel Alımı : Gazi Üniversitesi yaptığı duyurusunda personel alımı yapacağını belirtti. Yapılan duyuruya göre Gazi Üniversitesi bilişim pozisyonunda sözleşmeli olarak farklı pozisyonlarda 8 personel alacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için aranan şartlara uygun olmak zorundadır. Ayrıca adaylardan kamu Personeli Seçme Sınavı şartı da aranacaktır İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

İstanbul Zeytinburnu Belediyesi 3 Memur Alımı : İstanbul Zeytinburnu Belediyesi yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki çalışan personel eksikliğini karşılamak amaçlı 3 kişilik boş kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. İstanbul Zeytinburnu Belediyesi iş başvurusunda bulumak isteyen adaylar 2015 veya 2016 yıllarındaki Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir. Son başvurular, 18 Mayıs 2017 tarihiridir. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.


Yüzüncü Yıl Üniversitesi 13 Sözleşmeli Personel Alımı: Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesine 13 kişilik kadro ile sözleşmeli olarak personel alımı gerçekleştirecek. Adaylar en az lise mezunu olmak zorundadır. Başvurular başlamış olup en geç 16 Mayıs 2017 tarihinde sona erecektir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim