İŞKUR'da yeni TYP personel alımı ilanı yayımlandı. Mart ayı itibari ile yayımlanan TYP Personel alımı ilanlarına göre kamuya farklı alanlarda İşçi Personel alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Valilikler ve Bakanlıklar düğmeye bastılar. Bünyelerindeki çalışan ihtiyacını karşılamak üzere geçici olarak görevlendirilecek TYP Personel Alımı gerçekleştirilecek. Söz konusu yayımlanan ilanlar ile yüzlerce TYP Personel alımı gerçekleştirilecek.

Yeni TYP Personel Alımı Listesi:

Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 56 farklı şehirde istihdam edilmek üzere Binlerce TYP personel alımı ilanı yayımlanmıştı. Az Önce gelen ilan ile de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Valilik bünyesine personel alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda;

Adıyaman Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü OHAL ( Geçici Madde 4 ) kapsamında TYP Personel alınacak. İş İlanı numarası ise; 310480

Bartın Merkez Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Afet ( Deprem ) kapsamında TYP personel alınacak. İş İlanı Numarası: 310361

Hatay Antakya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü (Deprem ) kapsamında TYP personel alınacak. İş İlanı Numarası: 310402

Geçici Süreli Personel Alımı Yapılacak!

İŞKUR aracılığı ile gelmiş olan ilanlar için alımlar geçici süreli kapsamında gerçekleştirilecektir. Çalışma süresi 6 ay olarak belirlenmiştir.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

İŞKUR Toplum Yararına Programlar kapsamında personel alımı için adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, İŞKUR kayıtlı olmak, İşsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Sigortalı olmamak, Herhangi bir emekli veya malul aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak" gibi şartlar aranacak.

İŞKUR Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Adaylar TYP Personel alımı ilanlarına başvuru yapmak için yukarıdaki ilgili ilanların İş İlanı numaralarını kullanarak "  https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx" adresi üzerinden başvuru yapabileceklerdir.