Toplum Yararına Programları kapsamında yeni ilanlar yayımlandı. Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlara göre Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere Afet Deprem kapsamında yayımladıkları TYP personel alımı ilanları ile istihdam sağlıyor.

TYP Kapsamında personel alımları Geçici süreli gerçekleştirilmekte olup çok fazla ilgi almaktadır. Bu yönde Bakanlıklar devamlı olarak yeni ilan yayımlıyor ve başvuruları alıyor.

Yeni TYP Personel Alımı İlanları Yayımlandı!

MEB ve ASHB tarafından yayımlanmış olan yeni ilanlara göre binlerce katılımcı ile personel alımları yapılacak. Bu kapsamda alımlar farklı illerde gerçekleştirilecektir.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alımı Yapılacak şehirler:

  • Muş
  • Karaman

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Alımı Yapılacak şehirler:

  • Ankara - Elmadağ, Beypazarı, Karaman kazan, Seferlikoçhisar, Pursaklar, Polatlı, Mamak, Sincan, Gölbaşı, Çubuk, Nallıhan, Kızılcahamam, Yenimahalle, Akyurt,
  • Antalya - Finike, Korkuteli, Kumluca, Kepez, Kemer, Alanya, Manavgat, Kaş, Muratpaşa, Gazipaşa,
  • Mersin - Toroslar, Tarsus, Mezitli, Akdeniz, Yenişehir,

Başvuru Şartları Ne Olacak?

İŞKUR üzerinden yayımlanacak olan TYP ( Toplum Yararına Programlar ) personel alımı ilanları için öncelikle işsiz olmak gerekiyor. Aynı zamanda diğer niteliklerinde sağlanıyor olması gerekmektedir. Adaylardan aranan şartlar ise;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kuruma kayıtlı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

şeklindedir.

TYP Personel Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Söz konusu TYP personel alımları için başvurular ilanların yayımlanması ile birlikte başladı. Adaylar başvurularına Şubat itibari ile başladı. Türkiye Geneli ilanlar farklı tarihlerde yayımlanmakta olup son başvurular 4 gün içerisindedir. Başvurular sadece İnternet üzerinden aşağıdaki adımlarda gerçekleştirilecektir.

1. Adım:Adaylar öncelikle https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspxadresine tıklamaları gereklidir.

2. Adım:Sonrasında İŞKUR Sistemine Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki görselde gördüğünüz alana girmeniz gereklidir.

3. Adım:İlgili bağlantıya tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki görseldedi gibi bir ekran gelecek ve ilgili görselde eğer biliyorsanız TYP numarası veya Birim yazan kısma kendi ilinizi girebilirsiniz. Yada Ara butonuna tıklayarak tüm TYP Personel Alımı ilanlarına ulaşabilirsiniz.

TÜM TYP ALIMLARI İŞKUR İLANLARI BURADA

Güncel İlan Numaraları Nelerdir?

Editör: TE Bilisim