Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Kamu Personeli alımı ilanı yayımlandı. 300 kişilik boş kadro ile Kamu Personeli alımı yapılacak. Söz konusu yayımlanan ilana göre TBMM Genel İdare Hizmetleri Sınıfı ve Yardımcı Hizmetler sınıfında olmak üzere 16 farklı meslekte Ankara'da Kamu Personeli alımı gerçekleştirilecek. Başvurular KPSS Puanı ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden gerçekleştirilecektir. Peki alım yapılacak meslekler hangileridir? Kimler başvuru yapabilecek? Başvurular ne zaman gerçekleştirilecektir? İlan hakkında detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.
Kamu Personeli Alımı Yapılacak Meslek Kontenjan Dağılımı:
- 61 Düz Memur,
- 4 Rehber,
- 3 Kameraman,
- 3 Muhabir,
- 3 Montajcı,
- 3 Fotoğrafçı,
- 4 Alt Yazıcı,
- 3 Mühendis,
- 7 Tekniker,
- 24 Teknisyen,
- 2 Usta,
- 25 Aşçı,
- 50 Garson,
- 20 Çayocakçı ve Garson,
- 28 Bulaşıkçı,
- 60 Hizmetli,
Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?
TBMM Kamu Personeli alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve Ayrıca KPSS ve eğitim nitelikleri aranacak olup Mesleğine göre özel başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.
KPSS Şartı Nedir?
Kamu Personeli alımları 2020 veya 2021 yılı KPSS'den puan almış olmak şartı ile gerçekleştirilecek. Buna göre Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 Puan almış olmak gerekmektedir.
Mesleğine Göre Eğitim Şartları Nelerdir?
40 Düz Memur İçin : Lisans eğitimi veren fakültelerin İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Maliye, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Muhasebe ve Denetim veya Muhasebe ve Finans Yönetimi bölüm/programlarının birinden mezun olmak.
6 Düz memur Adayı İçin: Lisans eğitimi veren fakültelerin Radyo, Televizyon ve Sinema, Yeni Medya, Yeni Medya ve İletişim, İletişim ve Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı veya Gazetecilik bölüm/programlarının birinden mezun olmak.
15 Düz Memur Adayı İçin: Lisans eğitimi veren fakültelerin Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Turizm İşletmeciliği veya Turizm ve Otel İşletmeciliği bölüm/programlarının birinden mezun olmak
Rehber: Lisans eğitimi veren fakültelerin Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Turizm Rehberliği, Tarih, Sanat Tarihi, Arkeoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Klasik Arkeoloji, Dilbilimi (Filoloji), İngilizce Mütercim Tercümanlık, İngilizce Öğretmenliği bölüm/programlarının birinden mezun olmak.
Kameraman: İki yıllık eğitim veren yüksekokulların Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Medya ve İletişim programlarının veya lisans eğitimi veren fakültelerin Radyo, Televizyon ve Sinema, Fotoğraf, Fotoğraf ve Video bölüm/programlarının birinden mezun olmak.
Muhabir: Lisans eğitimi veren fakültelerin Radyo, Televizyon ve Sinema, Gazetecilik veya Basın ve Yayın bölüm/programlarının birinden mezun olmak.
Montajcı: Lisans eğitimi veren fakültelerin Radyo, Televizyon ve Sinema, Gazetecilik veya Basın ve Yayın bölüm/programlarının birinden mezun olmak.
Fotoğrafçı: İki yıllık eğitim veren yüksekokulların Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Medya ve İletişim programlarının veya lisans eğitimi veren fakültelerin Radyo, Televizyon ve Sinema, Fotoğraf, Fotoğraf ve Video bölüm/programlarının birinden mezun olmak.
Alt Yazıcı: Lisans eğitimi veren fakültelerin Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı veya Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölüm/programlarının birinden mezun olmak.
Mühendis: Lisans eğitimi veren fakültelerin Bilgisayar Mühendisliği bölüm/programlarından mezun olmak.
Tekniker: İki yıllık eğitim veren yüksekokulların Elektronik Teknolojisi veya Sahne Işık ve Ses Teknolojileri bölüm/programlarının birinden mezun olmak.
Teknisyen: Mesleki eğitim veren liselerin matbaa teknolojisi, inşaat teknolojisi alanı yapı yüzey kaplama, yapı dekorasyon, betonarme demir, kalıp ve çatıcılık, pvc doğrama ve montaj dallarından, ahşap teknolojisi alanı mobilya döşeme imalatı dalından, elektrik-elektronik teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanından mezun olmak.
Usta: En az lise veya dengi okul mezunu olmak. Anahtarcılık, çilingirlik veya camcılık alanında; Milli Eğitim Bakanlığınca verilen ustalık veya kalfalık belgesine ya da Mesleki Yeterlilik Kurumunca yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak.
Aşçı: En az lise veya dengi okul mezunu olmak. Aşçı, dönerci, kebapçı, pastacı, pideci veya kasaplık (Et ve Et Ürünleri İşleme) alanında; Milli Eğitim Bakanlığınca verilen ustalık veya kalfalık belgesine ya da Mesleki Yeterlilik Kurumunca yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak. (Mesleki eğitim veren liselerin yiyecek içecek hizmetleri alanı mutfak dalı ile yükseköğretim kurumlarının aşçılık, gastronomi, gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinden mezun olanlarda belge veya sertifika şartı aranmaz.) En az fiilen (1) yıl aşçılık alanında çalıştığını belgelemek.
Garson: En az lise veya dengi okul mezunu olmak. Servis alanında; Milli Eğitim Bakanlığınca verilen ustalık veya kalfalık belgesine ya da servis görevlisi alanında; Mesleki Yeterlilik Kurumunca yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak.
Çayocakçı ve Garson: En az lise veya dengi okul mezunu olmak. Servis alanında; Milli Eğitim Bakanlığınca verilen ustalık veya kalfalık belgesine ya da servis görevlisi alanında; Mesleki Yeterlilik Kurumunca yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak
Bulaşıkçı: Lise veya dengi okul mezunu olmak.
Hizmetli: Lise veya dengi okul mezunu olmak.
Başvurular Ne Zaman Gerçekleştirilecek?
TBMM Memur alımı başvuruları başladı. TBMM adaylara başvuru için 15 gün süre vermiş olup başvurular Elektronik ortamda yapılacak. Bunun dışında adaylardan herhangi bir nitelik aranmayacaktır.
Başvuru Tarihleri: 4 - 20 Temmuz 2022
Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.