Aile Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü yeni ilanlar yayımladılar. Yayımlanan ilanlara göre 12 farklı Şehirde memur alımları ve personel alımları yapılacak. KPSS puanı yapılan alımlar memur statüsünde olmakta olup KPSS'siz alımlar İşçi veya Personel statüsüne sahiptir. Söz konusu 12 farklı ilde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyelerindeki eksikliği karşılamak amacı ile farklı pozisyonlarda personel alımı yapacaklar.

Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilgili ilanlar hakkında detayları derledik ve, Alım yapılacak şehre, Başvuru şartlarına ve başvuru bilgilerine ulaşarak başvuru yapabileceksiniz.

KPSS 60 PUAN İLE MEMUR ALIMLARI:

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü SYDV'ler memur alımı kadrolarına KPSS puanı ile alım yapıyorlar. baraj puanı ise 60 olarak belirtildi. Ayrıca adayların SYDV memur alımı ilanlarına başvuru yapabilmeleri için 4 yıllık lisans mezunu olmaları gerekmektedir.

KPSS 60 puan ile alım yapan 5 farklı şehirde SYDV ilanı bulunuyor. Bu vakıflara Büro Personeli ve Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi kadrolarında alım yapılıyor. Alım yapılacak şehir ve ilçeler ise, Ağrı Taşlıçay, İstanbul Bağcılar, Bartın Amasra, Bitlis Hizan ve Gümüşhane Kürtün ilçesinde bulunan vakıflara memur alımı yapılacak. KPSS 60 puan ile alım yapan SYDV'ler ise adaylardan;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak ve 35 yaşından büyük olmamak, Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak, Görevin özelliğine göre eğitim, yaş, tecrübe gibi özel şartları taşımak, 4 Yıllık Yükseköğretim Kurumlarının her bir unvanın iş tanımında belirtilen bölümlerinden mezun olmak, ÖSYM tarafından yapılmış olan 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, İş Tanımlarında belirtilen nitelikleri taşımak. gibi şartlar aranıyor.

Adaylar söz konusu KPSS puanı ile alım yapan SYDV'lere https://appext.aile.gov.tr/vakifilan/Login.aspx adresi üzerinden yapmaktadırlar. Başvurular sisteme TC kimlik numarası ile üye olunarak veya mevcut üyeliğiniz varsa bu üyelik ile giriş yapılarak yapılmaktadır.

KPSS ŞARTI OLMADAN PERSONEL VE İŞÇİ ALIMLARI:

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları KPSS şartı olmadan farklı 6 şehirde bulunan vakıflara personel alımı yapacaklar. Alım yapılacak şehirler ise, Sivas gölova, Denizli Pamukkale, Samsun Ayvacık, İstanbul Gaziosmanpaşa, Gümüşhane Kürtün, Bartın Amasra İlleri ve ilçelerinde alım yapılacak. Pozisyonlar ise, Evde Yaşlı Bakım Hizmetleri ve Temizlik, Şoför, Geçici personel, Yardımcı Hizmetler Görevlisi pozisyonlarda KPSS siz Personel alımı yapılacak. Adaylardan başvuru için ise,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Alım yapılacak bölgede İkamet Ediyor olmak,
  • Adli Sicil kaydı bulunmamak,
  • Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Bazı pozisyonlar için en az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
  • İlgili pozisyonda Deneyim sahibi olmak gibi şartlar aranıyor.

Söz konusu ilanlar Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanmış olup adaylar başvurularını şahsen ilgili kuruma gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular istenen belgeler ile son başvuru tarihine kadar yapılması gereklidir. İlanlara ulaşmak ve daha detaylı bilgi sahibi olmak için İŞKUR kurum dışı personel alımı sayfasını inceleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim