Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları her daim yeni ilan yayımlamaya devam ediyorlar. Son zamanlarda yayımlanan ilanlara göre KPSS puanı ile memur alımları ve KPSS'siz İşçi alımları yapılacağı belirtildi. İlanlar Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlandı ve başvuru süreci başladı. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bütün SYVD ilanlarını sunacağız ve başvuru yapmanızı sağlayacağız.

KPSS EN AZ 60 PUAN İLE MEMUR ALIM İLANLARI:

Aile Bakanlığı SYDV'ler KPSS en az 60 puan ile memur alımı yapıyorlar. Alım yapılacak pozisyonlar, Büro görevlisi, Sosyal yardım ve İnceleme Görevlisi gibi pozisyonlarda memur alımı ve kamu personeli alımı yapılmaktadır.

KPSS 60 Puan İle Alım Yapılan Şehir ve Vakıflar

Toplamda 5 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki eksikliği karşılamak için memur alımı yapacağını yayımladı. Bu bağlamda, Ağrı Taşlıçay SYDV, İstanbul Bağcılar SYDV, Bartın Amasya SYDV, Bitlis Hizan SYDV ve Gümüşhane Kürtün SYDV Personel alım ve memur alımı yapacak.

Adaylardan Aranan Şartlar Nedir?

İlgili SYDV memur alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylardan aşağıdaki nitelikler aranmaktadır.

  • En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak ve iyi derecede fiilen araç kullanıyor olmak,
  • Müracaat tarihi itibari ile Kürtün ilçesinde en az 6 aydır ikamet ettiğine dair belge ibraz etmek,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • ÖSYM tarafından 2018 yılın yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,
  • En az dört yıllık eğitim veren Yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi şartlar aranıyor.

Başvurular ise son başvuru gününe kadar ilgili SYDV adı ile https://appext.aile.gov.tr/vakifilan/Login.aspx adresine yapılmaktadır. Adaylar başvuru yaparken ilgili istenen belgeleri sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

KPSS'SİZ PERSONEL ALIM İLANLARI:

KPSS puanı ile alım yapılan pozisyonlar bulunduğu gibi KPSS puanı olmadan işçi alımları da yapılıyor. Özellikle, Temizlik ( elbise yıkama ve ütüleme ) personeli, Büro İşçisi, Proje Koordinatörü, Temizlik Görevlisi, yardımcı Hizmet Görevlisi, Sosyal yardım ve İncele görevlisi gibi pozisyonlarda alım yapılacak.

Alım Yapılacak SYDV ve Şehirler?

KPSS Şartı olmadan alım yapılan vakıflar, Burdur Bucak SYDV, Çankırı Çerkeş SYDV, Ordu Merkez SYDV, Erzurum Karaçoban SYDV, Kırşehir Akcakent SYDV, Kırşehir Boztepe SYDV, Çankrı Merkez SYDV ve Bartın Amasta SYDV olmak üzere 9 farklı şehirde 9 farklı SYDV işçi ve personel kadrolarında alım yapacak.

KPSS'siz SYDV ler İçin Aranan Şartlar Nedir?

Alım yapacak bu 9 SYDV adaylardan KPSS şartı aramıyor ancak bunun dışında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Son altı ayı içerisinde alım yapılacak ilde ikamet ediyor olmak, Erkek veya Bayan olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve en az ilkokul mezunu olmak şartları aranıyor.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Alım yapacak bu 9 SYDV ilanı Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanmış olup adaylar başvurularını ilgili vakıflara, İkametgah Belgesi, 1 Adet fotoğraf, Öğrenim belgesi, Sağlık Raporu, Vukuatlu Nüfus Örneği, Adli Sicil kaydı ile birlikte şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. İlgili ilanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için ise, https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/ adresine girebilir ve ilanlara ulaşabilirsiniz.