Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları bünyelerinde bulunan memur personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve niteliklerde personel alım ilanı yayımladılar. İlgili ilanlar İŞKUR resmi internet sitesi üzerinde duyurularak başvuruları başladı. Bizde sizlere Bu Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Alımları ilanları hakkında bilgileri aktaracak ve sizlere sunacağız.

HANGİ SYDV ALIM YAPIYOR?

Yayımlanan ilanlara göre,7 SYDV personel alımı yapıyor. Niğde Altınhisar SYDV, Ordu Kabataş SYDV, Şanlıurfa Birecik SYDV, Sivas Gölova SYDV, İzmir Konak SYDV, Sivas Divriği SYDV, Ankara Nallıhan SYDV bünyelerine alım yapacaklar.

KPSS Puanına Göre Alımlar:

Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre alım yapacak vakıflar, Ankara Nallıhan ve Niğde Altun hisardır. Bu Vakıflar Büro Görevlisi ve Proje Kooerdinatörü alacaklarını belirttiler. Bu yönde adayların ÖSYM tarafından 2017 veya 2018 yıllarında yapılmış olan KPSS'den P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

KPSS Şartı Olmadan Alım Yapan Vakıflar?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları her ne kadar KPSS puanı ile alım yapsalar da Bazı personel kadroları için KPSS siz alımlar da yapıyorlar. Buna göre, Ordu Kabataş SYDV geçici 4 temizlik işçisi alacak. Şanlıurfa Birecik SYDV ise 3 otel ve kat temizliği elemanı alacak. Sivas Gölova SYDV 1 evde yaşlı bakım ve temizlik görevlisi alacak. İzmir Konak SYDV 5 kömür dağıtım personeli alacak. Sivas Dicriği SYDV ise 4 temizlik personeli alacağını ilan etti.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adayların bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için bazı nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Buna göre genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, KPSS'siz alımlar için en az ilköğretim mezunu ve KPSS puanı sırasına göre alımlar için lisans mezunu olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranır.

Ayrıca KPSS puanı sırasına göre alım yapacak SYDV ler adaylardan üniversitelerin dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği bulunan ve YÖK onaylı yurtdışı yüksek öğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

İlgili SYDV ilanları İŞKUR Kurum dışı ilanları sekmesinde ilan edilmiş olup adaylar başvurularına başladılar ancak adaylara başvuru için kısa bir süre zarfı verilmiş olup adaylar bir an önce başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlgili ilanlara aşağıdaki bağlantı sayesinde ulaşarak detayları inceleyebilirsiniz.

İLANLARIN DETAYLARI: https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/