Yargıtay Başkanlığı personel alımı ilanı Resmi Gazetede 21 Kasım 2022 tarihi ile yayımlandı. Söz konusu yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Bilgi İşlem Merkezi bünyesinde istihdam edilmek üzere  Yargıtay Başkanlığı Sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecektir. Alımlar KPSS Puanı ile veya KPSS olmaksızın sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvuru için adaylarda aranan şartlar nelerdir? Nasıl Başvuru yapılacak. Detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Başvuru Alınacak Kontenjanlar Nelerdir?

  • 1 Ağ Uzmanı,
  • 1 Veri Tabanı Yöneticisi,
  • 1 Devops Uzmanı,
  • 1 Web Yazılım Uzmanı,
  • 2 Kıdemli Yazılım Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Ağ ve Sistem Uzmanı,

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Yargıtay Bilişim Personeli alımı için genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak " gibi şartlar aranacaktır. 

Ayrıca Eğitim şartı olarak En az Dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

KPSS'li KPSS'siz Personel Alımı Yapılacak?

Yargıtay bilişim personeli alımı için adaylardan KPSS şartı arayacak. Aynı zamanda KPSS puanı olmayan adaylardan da başvuru alınacaktır. Bu yönde,

KPSS Puanı ile başvuru yapacak adaylar 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir. 

KPSS Puanı ile alınan başvurularda değerlendirmeler %70 KPSS ve %30 YDS Puanı kullanılacaktır.

KPSS şartı olmayan adaylar için ise değerlendirmelerde KPSS puanı 70 olarak ele alınacak olup %70 KPSS ve %0 YDS puanı ele alınacaktır.

Başvurular Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

Yargıtay Başkanlığı sözleşmeli bilişim personeli alımı için adaylar başvurularına 28 Kasım 2022 tarihi ile başvurular başlamış olup en geç 5 Aralık 2022 tarihine kadar saat 23:59 a kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gereklidir.

Başvurular sadece kariyer adresi üzerinden olmak üzere Elektronik ortamda Kari yer adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

Başvuru Tarihleri: 28 Kasım - 5 Aralık 2022

Başvuru Ekranı: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

Editör: TE Bilisim