Yargıtay Başkanlığı personel alımı için ilan yayımlandı. 2 Eylül 2022 tarihi ile Resmi gazetede yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Yargıtay Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında 4/B olarak istihdam edilmek üzere 151 sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. Söz konusu ilan ile KPSS puanı ele alınmak üzere ve Sözlü ve Yazılı sınav ile sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu Kontenjan Dağılımı:

  • 60 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 10 Mübaşir,
  • 1 Mütercim –Tercüman (İngilizce),
  • 10 Şoför,
  • 60 Hizmetli,
  • 4 Teknisyen (İnşaat),
  • 6 Teknisyen (Mobilya Dekorasyon),

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Yargıtay Başkanlığı personel alımı başvurusu için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir kurum veya Kuruluşta 4/B li olarak çalışmıyor olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gereklidir.

Yaş Şartı Var Mı?

Adayların başvuru yapabilmeleri için Başvurunun son günü olan 09.09.2022 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 09.09.1987 sonrası olanlar müracaat edebilir.)

KPSS Taban Puan şartı kaç?

Alımların en az lise mezunu adaylar içerisinden yapılacak olması ile birlikte 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Pozisyonuna Göre Özel Şartlar Nelerdir?

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Şartları:

Mübaşir pozisyonunda istihdam edilebilmek için aranan nitelikler ve özel şartlar:

Mütercim – Tercüman (İngilizce) pozisyonunda istihdam edilebilmek için aranan nitelikler ve özel şartlar:

Destek Personeli (Şoför) pozisyonunda istihdam edilebilmek için aranan nitelikler ve özel şartlar:

Destek Personeli (Hizmetli) pozisyonunda istihdam edilebilmek için aranan nitelikler ve özel şartlar:

Teknisyen (İnşaat) (Doğal ve Yapay Taş Kaplamacısı) pozisyonunda istihdam edilebilmek için aranan nitelikler ve özel şartlar:

Teknisyen (İnşaat) (Seramik Karo Kaplamacısı) pozisyonunda istihdam edilebilmek için aranan nitelikler ve özel şartlar:

Teknisyen (İnşaat) (Isı Yalıtımcısı) pozisyonunda istihdam edilebilmek için aranan nitelikler ve özel şartlar:

Teknisyen (İnşaat) (İnşaat Boyacısı) pozisyonunda istihdam edilebilmek için aranan nitelikler ve özel şartlar:

Teknisyen (Mobilya Dekorasyon) (Ahşap Yer Döşemecisi) pozisyonunda istihdam edilebilmek için aranan nitelikler ve özel şartlar:

Teknisyen (Mobilya Dekorasyon) (Ahşap Mobilya İmalatçısı) pozisyonunda istihdam edilebilmek için aranan nitelikler ve özel şartlar:

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Başvurular 05.09.2022–09.09.2022 tarihleri arasında saat 23.59.59’a kadar e-Devlet üzerinden “Yargıtay Başkanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden, elektronik ortamda alınacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim