Türk Akreditasyon Kurumu personel alımı ilanı yaymlandı. Sözleşmeli Bilişim personeli alımı için adayların bazı nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Aynı zamanda adayların yazılı veya sözlü sınavdan başarılı olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda Türk Akreditasyon Kurumu 1 kişilik kadro ile Yazılım Geliştiricisi alımı gerçekleştirecek.

Başvuru Genel Şartları Nedir?

Bilişim Personeli Alımı başvurusu için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi nitelikler aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Adayların özel olarak sözleşmeli Bilişim alanındaki nitelikleri sağlıyor olması gereklidir.

Eğitim Şartı Nedir?

En Az Dört yıllık eğitim veren bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

KPSS'li KPSS siz Personel Alımı Yapılacak!

Bakanlık personel alımı başvuruları için adaylardan KPSS Şartı talep edilecek. Buna göre adayların 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den P3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir. Değerlendirmelerde %70 KPSS ve %30 YDS puanı ele alınacak.

Öte yandan KPSS Puanı olmayan adayladan da başvuru alınacak. KPSS Puanı 70 olarak ele alınacak olup değerlendirmelerde %70 KPSS ve %0 YDS puanı ele alınacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İlgili ilana başvurular 24 Mart 2023 tarihi ile başlayacak olup en geç 9 Nisan 2023 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece Kurumun adresi olan Mustafa Kemal Mahallesi 2125. Sokak No:1 Çankaya/ANKARA adresine elden ya da posta yolu ile 3’üncü maddede belirtilen belgeler iletilerek yapılacak olup diğer başvurular kabul edilmeyecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim