Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı için ilana çıktı. Az Önce yayımlanan ilana göre Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirdi. Alımlar Tarım ve Orman Bakanlığının Bilgi teknolojileri Genel Müdürlüğüne gerçekleştirilecek olup 11 kişilik kadro ile sözleşmeli Bilişim personeli alımı yapılacak. Başvuru şartları ve Kontenjan dağılımı haberde.

Hangi Kadrolarda Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı 11 kişilik kadro ile,

  • 2 Bilgi Güvenliği Uzmanı,
  • 8 Yazılım Uzmanı,
  • 1 Mobil Yazılım Uzmanı,

alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı ilanı ile genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi genel şartlar aranacak.

Özel olarak ise, dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmak gereklidir.

KPSS ve YDS Şartı nedir?

Tarım Bakanlığı personel alımları KPSS Puanı ile veya KPSS Şartı olmaksızın gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda,

KPSS Puanı ile yapılacak başvurularda adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Değerlendirmelerde %70 KPSS ve %30 YDS Puanı kullanlacaktır.

KPSS Şartı olmaksızın başvurularda adayların KPSS Puanı 70 olarak ele alınacak olup değerlendirmelerde %70 KPSS ve %0 YDS puanı olarak değerlendirlecektir.

Bu kapsamda KPSS Puanı ile yapılan başvurularda olumlu sonuç alma şansı yüksektir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlık Bilişim Personeli alımı için başvurular başladı. 15 günlük başvuru süreci verilecek olup adaylar başvurularını sadece aşağıdaki bağlantı üzerinden Elektronik ortamda gerçekleştirecekler.

Başvuru Tarihleri: 19 Eylül - 3 Ekim 2022

Başvuru Adresi:  https://www.turkiye.gov.tr/tarim-ve-orman-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim