Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce resmi gazetede 17 Ocak 2023 tarihi ile yayımlanmış olan Personel Alımı ilanına göre tarım İşletmeleri TİGEM bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Taşra Teşkilatında istihdam edilmek üzere farklı alanlarda Teknik Personel alımı yapılacağı açıklandı. Aımlar Sınav ve Atama yönetmeliği ile gerçekleştirilecek. Bu kapsamda adaylara KPSS Puanı Değerlendirmesi sonrasında yazılı ve sözlü sınav yapılacaktır. Başvuru için adaylardan aranan şartlar nelerdir? Nasıl başvuru yapılacak?

TİGEM Personel Alımı Yapılacak Kontenjanlar Hangileridir?

TİGEm 50 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar 7 farklı alanda olmak üzere Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden gerçekleştirilecek. Bu kapsamda başvurular,

  • 9 Kişi Tarla Bitkileri,
  • 1 Kişi Bitki Koruma,
  • 6 Kişi Tarımsal Yapılar ve Sulama,
  • 3 Kişi Zootekni,
  • 12 Kişi Veteriner Hekim,
  • 9 Kişi Bilgisayar teknikeri,
  • 10 Kişi Veteriner Sağlık Teknisyeni,

YENİ İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN SENDE DİĞER ADAYLARA KATIL!

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

TİGEM Personel alımında adaylardan genel olarak " 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 7 nci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, " şartı aranacak. Bu kapsamda,

" Kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, En az Ortaokul mezunu olmak" gibi nitelikler aranacak. Ayrıca İlgili madde kapsamında Sözleşmeli statüde çalıştırılacak personelde aranılacak diğer özel şartlar teşebbüs veya bağlı ortaklık yönetim kurullarınca çıkarılacak bir yönetmelikle tespit olunur.

Eğitim Şartı Nedir?

Adayların En az lise seviyesine, Ön Lisans ve Lisans yüksek öğretim kurumlarının Tarla Bitkileri, Bitki Koruma, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Zootekni, Veteriner Hekim, Tekniker (Bilgisayar), Veteriner Sağlık Teknisyeni bölümlerinden mezun olmuş olmak şarttır.

KPSS Taban Puan Şartı Nedir?

TİGEM 50 Personel alımında adaylardan KPSS şartı aranacak. Buna göre Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için p3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Başvuru Süreci Başladı!

TİGEM 50 Personel alımı başvurusu başladı. Az Önce gelmiş olan duyuruya göre TİGEM başvuruları başladı. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar başvurularını şahsen istenen belgelerle gerçekleştirecekler.

Başvuru Tarihleri: 17 - 27 Ocak 2023

Başvuru Adresi: Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına şahsen veya posta yolu ile. ( Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Karanfil Sok. No: 62 Bakanlıklar/ANKARA )

Başvuru Belgeleri Nedir?

Diploma veya mezuniyet belgesinin onaylı (Noter ya da okul tasdikli ya da E-devlet çıktısı) örneği, (Eğitimine yurtdışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin örneği)

KPSS puanını gösteren sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,

Bir adet vesikalık fotoğraf,

Nüfus cüzdan fotokopisi,

Sınava başvuracak adaylar arasında herhangi bir özür durumuna sahip olan var ise sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi,

Başvuruda bulunacak adayların Genel Müdürlüğümüz internet sitesinden alınacak olan iletişim ve e-posta bilgilerini içeren bilgi formu.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU FORMU