Üniversiteler personel alımı için ilan yayımladı. Az önce Resmi Gazetede gelmiş olan ilana göre İki Üniversite bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar Üniversitelerin Bilgi İşlem Daire Başkanlıklarına gerçekleştirilecektir.

Üniversite Personel Alımı Kontenjan Dağılımı:

  • İstanbul Teknik Üniversitesi 3 kişilik kadro ile, 1 Yazılım Geliştirme Uzmanı, 2 Kıdemli Yazılım Uzmanı alacak.
  • Süleyman Demirel Üniversitesi 1 Yazılım Geliştirme Uzmanı alacak.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Üniversite personel alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Ayrıca Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak gereklidir.

Öte yandan yayımlanan ilana göre adayların 2020 veya 2021 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan ve YDS'den İngilizce puanından puan almış olmaları şarttır. KPSS puanı olayan adaylarda başvuru yapabilecek ancak değerlendirmelerde YDS Puanı göz önüne alınmayacak ve ortalama değerlendirme puanı düşük olacak.

Bunların dışında aranan özel niteliklere ilanların tam metinlerinden ulaşabilirsiniz.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Üniversitelerin personel alımı başvuruları içni süreç 31 Ağustos 2022 tarihi ile başladı. Başvuru için adaylara 15 günlük süre verilmiş olup en geç 14 Eylül 2022 tarihine kadar başvuru alınacaktır. İlanların detaylarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Süleyman Demirel Üniversitesi İlanın Tam Metni

İstanbul Teknik Üniversitesi İlanın Tam Metni