İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları sona eriyor.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Personel alımı ilanına göre İçişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2022 yılı 3546 Sözleşmeli Personel alımı yapılacak. Başvurularda artık son güne geldik. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere İçişleri Bakanlığı Personel alımı başvuruları hakkında bilgileri aktaracağız. İlgili haberimizde;

  • Başvuru Yapmamış olan adaylar Nasıl Başvuru Yapacak?
  • Başvuru Değerlendirmesi Nasıl yapılacak?
  • Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
  • Değerlendirme süreci ve Sınav aşamaları Neler olacak?

şeklinde bilgileri sizlerle paylaşacağız.

3546 Sözleşmeli Personel Alımı Başvuruları Sona Eriyor!

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurularında sona geldik. 17 Haziran 2022 tarihinde başlamış olan başvurular en geç 21 Haziran 2022 tarihinde sona erecektir. Adaylar başvurularını sadece İçişleri Bakanlığı resmi İnternet adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler. Bu doğrultuda başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak başvuru yapabilecek.

Ancak sadece 14 - 16 haziran 2022 tarihleri arasında profil bilgisi oluşturmuş olan adaylar başvuruda bulunabilecekler.

BAŞVURU ADRESİ: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/icisleri-bakanligi-3546-personel-alimi-basvuru-ekrani-ve-profil-h42143.html

Merkez ve Taşra Teşkilatına Atama Yapılacak!

İçişleri Bakanlığı bünyesine 2022 yılı için 3546 Sözleşmeli personel alımı yapılacağını bildirmişti. Alımlar Merkez ve Taşra Teşkilatına yapılacak.

Merkez Teşkilatına 243 personel alınacak. Taşra Teşkilatına ise 3303 personel alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Başvurular sadece KPSS puanı ile yapılmakta olup değerlendirmelerde KPSS Puanına göre yapılacak. Bu kapsamda Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için p3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı ile başvuru alınmakta olup değerlendirmelerde 5 Kat aday seçilecektir. KPSS Sıralaması esas alınmak sureti ile en yüksek puandan başlanarak en düşük puana kadar sıralamaya 17 bin 730 seçilecek.

Sözlü Sınava 17 Bin 730 Aday Katılacak!

Başvuru değerlendirmesi sonucuna göre kadro sayısının 5 katı aday seçilerek sınava 17 bin 730 aday katılacak. Sözlü Giriş sınavı yapılacak olup Sınavlar 12 farklı bölgede gerçekleştirilecek.

Giriş Sınavı 12 Farklı Bölgede Yapılacak:

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

İçişleri Bakanlığı 3546 sözleşmeli personel alımı için başvurular 21 Haziran 2022 tarihinde sona erecek olup başvuru sonuçları beklenmektedir. Geçmiş dönemlerde yapılan alımalra baktığımızda sonuçlar bir ay içerisinde açıklanmıştı. Bu kapsamda en geç 15 Temmuz 2022 tarihine kadar açıklanması beklenmektedir.

KPSS TABAN PUANLAR BURADA

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREBİLİRSİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA