Sosyal Güvenlik Kurumu kamu personeli alımı ilanı yayımlandı. 10 Kasım 2022 tarihi ile yayımlanmış olan Sözleşmeli personel alımı ilanına göre SGK bünyesindeki eksikliği karşılamak için iki farklı ilan yayımladı. Söz konusu yayımlanan ilanlara göre alımlar farklı kadrolarda gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda Kontenjan dağılımı ve başvuru şartları hakkında detayları aktaracağız.

SGK İki İlan Yayımladı!

Sosyal Güvenlik Kurumu yayımladığı personel alımı ilanına göre toplamda 55 sözleşmeli personel alımı yapılacağını aktardı. Bu kapsamda alım yapılacak kontenjanlar,

10 Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı Yapılacak!

SGK'dan ilk olarak yayımlanan ilan ile Kurumun Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğünde çalıştırılmak üzere 10 sözleşmeli bilişim uzmanı alınacaktır. Alımlar aşağıdaki kadrolarda yapılacak.

  • 1 Yazılım Uzmanı (Yazılım Mimarı), 
  • 1 Yazılım Uzmanı (Kaynak Kod Analisti),
  • 2 Yazılım Uzmanı,
  • 2 Bilgi Güvenliği Uzmanı,
  • 2 Sistem Yönetim Uzmanı (DevOps),
  • 1 Veri Tabanı Uzmanı,
  • 1 Network Uzmanı,

45 Sözleşmeli Programcı ve Çözümleriyici Alımı Yapılacak!

İkinci olarak yayımlanan ilan için SGK 45 kişilik kadro ile Sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda, 

  • 34 sözleşmeli Programcı,
  • 11 sözleşmeli Çözümleyici,

Sosyal Güvenlik Kurumu Personel Alımı Şartları Ne Olacak?

Bilişim alanında yayımlanan personel alımları için genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacaktır.

KPSS Şartı Nedir?

SGK Bilişim Personeli alımı için herhangi bir KPSS şartı aranmayacak. Ancak Programcı ve Çözümleyici alımı için adayların 2022 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. 

YDS Şartı Var!

Sosyal Güvenlik Kurumuna sözleşmeli personel alımı için adayların ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından ingilizce dilinden puan alınmış olması gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

SGK Personel alımında başvuru süreci 11 Kasım 2022 tarihi ile başlayacak olup 15 gün devam edecektir. Bu kapsamda adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden gerçekleştireceklerdir.

Başvuru Tarihleri: 11 - 25 Kasım 2022

Başvuru Adresi: isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim