Sayıştay Başkanlığı personel alımı için ilan yayımladı. 11 Kasım 2022 tarihi ile gelmiş olan ilan ile Sayıştay Başkanlığı bünyesine farklı alanlarda 11 Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Bilişim Personeli olarak alımı yapılacak adaylar İsterlerse KPSS Puanı ile veya İsterlerse KPSS puanı olmaksızın başvuru yapabilecekler. Alım yapılacak bilişim personeli pozisyonları ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

Sayıştay Başkanlığı 3 farklı Grupta personel alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda, 

A Grubunda, 1 Kıdemli Bilgi Güvenliği Mimarı,

B Grubunda, 1 Kişi Ağ ve Güvenlik Uzmanı, 1 Kişi Kıdemli Sistem Uzmanı, 1 kişi Kıdemli Veri Tabanı Uzmanı alımı gerçekleştirilecek.

C Grubunda, 1 kişi Sistem Uzmanı, 1 Kişi Yazılım Geliştirme Uzmanı ( Java ), 1 Kişi İş Zekası Uzmanı,

olmak üzere toplamda 8 kişi alınacaktır.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Başkanlığın sözleşmeli personel alımı başvurusu için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları aranacak. Özel olarak ise Eğitim, KPSS , YDS ve mesleki nitelikleri aranacaktır.

Eğitim şartı:

En az dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak.

KPSS ve YDS Detayı Nedir?

Söz konusu alım için adaylardan KPSS ve YDS şartı aranacak. Ancak KPSS puanı olmayan adaylardın da başvurusu alınacaktır.

KPSS puanı ile başvuru yapacak adayların 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Değerlendirmelerde %70 KPSS ve %30 YDS puanı esas alınacaktır. 

KPSS puanı Olmadan başvuru yapacak adayların ise KPSS Puanı 70 olarak ele alınacak. Ancak değerlendirmelerde KPSS Puanının %70 i alınıyorken YDS puanı %0 olarak değerlendirilecektir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Sayıştay Başkanlığı personel alımı başvurusu 15 Kasım 2022 tarihi ile başlayacak. Adaylara başvuru için 15 günlük süre verilecek olup başvuru şartlarını sağlayan adaylar başvurularını en geç 31 Kasım 2022 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece “T.C. Sayıştay Başkanlığı, İnönü Bulvarı (Eskişehir Yolu) 06520 No:45 Balgat/Çankaya/Ankara” adresine şahsen veya posta yolu ile yapılması gereklidir.

İLANIN TAM METNİ