Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu başladı. 30 Kasım 2022 tarihi ile ÖSYM' aracılığı ile yayımlanan kılavuz ile Sağlık Bakanlığı Lisans mezunu adaylar içerisinde Sözleşmeli Personel alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda yayımlanan ilana göre Sağlık Bakanlığı Sağlık personeli ve Sözleşmeli Personel statüsünde olmak üzere 8 bin 513 personel alımı yapılacak.

Hangi Kadrolarda Sözleşmeli Personel ve Sağlık Personeli Alınacak!

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Sözleşmeli olarak Büro Personeli ve Mühendis alımı yapılacak. 

Buna göre Sözleşmeli olarak 400 Büro Personeli, 38 İstatisitkçi, 70 Bilgisayar Mühendisi, 116 Biyomedikal Mühendisi, 15 Çevre Mühendisi, 10 Elektrik Elektronik Mühendisi, 24 Endüstri Mühendisi, 27 İnşaat Mühendisi " alımı gerçekleştirilecek.

Sağlık Personeli Olarak; 

  • 27 Biyolog,
  • 98 Çocuk Gelişimcisi,
  • 41 Dil ve Konuşma Terapisti,
  • 245 Ebe,
  • 490 Fizyoterapist,
  • 4998 Hemşire,
  • 28 İş ve Uğraşı Terapisti,
  • 25 Odyolog,
  • 25 Perfüzyonist,
  • 245 Psikolog,
  • 32 Sağlık Fizikçisi
  • 89 Sosyal Çalışmacı,

Alımlar Ağırlıklı Hemşire Kadrosunda Yapılıyor!

Yukarıdaki kontenjan dağılımında da göreceğiniz gibi Sağlık Personeli alımları için alımlar Hemşire kadrosunda gerçekleştirilecektir. Farklı Hastane ve Sağlık kuruluşlarında olmak üzere Lisans mezunu 4998 Hemşire alımı yapılacak.

Lisans Seviyesinde Başvuru Şartları Nedir?

Sağlık Bakanlığı personel alımları için genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 65 yaşından büyük olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak" gibi nitelikler aranacak.

Başvuru Özel Şartları Nedir?

Tercih kılavuzu için adayların 2022 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden puan almış olmak gereklidir. Ayrıca alanına göre Kılavuzda belirtilen Nitelik kodlarını inceleyebilirsiniz.

TIBBİ SEKRETER ALIMI ŞARTLARI : https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/saglik-bakanligi-on-lisans-mezunu-15-bin-537-tibbi-sekreter-alimi-h43250.html

Odyolog Alımı Özel Şartı:

Söz konusu pozisyona odyoloji alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine odyoloji yüksek lisansı veya doktorası yapan veya lisansüstü eğitiminin (yüksek lisans veya doktora) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir.

Perfüzyonist Alımı Özel Şartı:

Söz konusu pozisyona perfüzyon alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine perfüzyon alanında yüksek lisans yapan veya lisansüstü eğitiminin (yüksek lisans) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir.

Dil ve Konuşma Terapisti Alımı Şartı:

Söz konusu pozisyona dil ve konuşma terapisi alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine dil ve konuşma terapisi alanında yüksek lisans veya doktora yapan veya lisansüstü eğitiminin (yüksek lisans veya doktora) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir.

Sağlık Fizikçisi Alımı Şartı:

Söz konusu pozisyona fizik, fizik mühendisliği veya nükleer enerji mühendisliği eğitimi üzerine radyoterapi fiziği, diagnostik radyoloji fiziği veya nükleer tıp fiziği dallarının birinde yüksek lisans mezunu olan veya lisansüstü eğitiminin (yüksek lisans) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir.

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı KPSS 2022/11 tercihleri için süreç 30 Kasım 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 5 Aralık 2022 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gereklidir.

TERCİH KILAVUZU BURADA