Sağlık Bakanlığı bünyesine 31 Bin 183 Sözleşmeli personel alımı için geçtiğimiz günlerde yayımladığı KPSS 2022/11 tercih kılavuzu ile Sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirmişti. Buna göre Tercihler ÖSYM üzerinden olmak üzere 30 Kasım - 5 Aralık 2022 tarihleri arasında alınmıştı. Bildiğiniz gibi atama sonuçları 13 Aralık 2022 tarihinde duyuruldu. Peki ataması gerçekleşen adaylar şimdi ne yapacak? Bu konuda beklenen duyuru sağlık bakanlığından geldi. Göreve başlama işlemleri, istenen belgeler ve tarihler nedir?

İşin Olsa ekibi olarak Sağlık Bakanlığı göreve başlama işlemleri hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

ATAMASI YAPILAN ADAYLAR İNSTAGRAM DA BULUŞTU!

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

KPSS–2022/11 Sözleşmeli Personel Göreve Başlama İşlemleri Hakkında Duyuru Geldi!

Sağlık Bakanlığından beklenen duyuru geldi. Adayların uzun zamandır beklediği duyuru 12 Ocak 2023 tarihi ile geldi. Ataması yapılan adaylar istenen belgeleri teslim ederek görevlerine başlayabilecekler. Sağlık Bakanlığı daha önce büro personeli, destek personeli (şoför), diğer teknik hizmet personeli (istatistikçi) ve mühendis unvanlı sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin atama işlemlerinin, arşiv araştırması işlemleri tamamlandıktan sonra yapılacağı daha önce duyurulmuştu.

Belge Teslm Tarihleri Nedir?

Sağlık Bakanlığı komisyonlar tarafından kabul edilecek belgeler aşağıdaki tarihleri içerisinde gerçekeştirilecektir. Adayların söz konusu belgeleri ilgili komisyonlara teslim etmeleri gerekmektedir. 4 üncü ve 5 inci maddede belirtilen durumlar hariç, başvurular şahsen yapılacak olup posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Belge teslim Tarihleri: 16.01.2023 – 30.01.2023 tarihleri arasında (30.01.2023 Pazartesi günü Saat:17.00’ a kadar)

Adaylar Göreve Ne Zaman Başlayacak?

İlgili komisyonlar tarafından kabul edilen belgeler sonrası adaylara bilgilendirme gerçekleştirilecektir.

Atama İçin İstenen Belgeler Nedir?

a) Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası beyanını, adres bildirimini, görevini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmadığına dair yazılı beyanını, adli sicil kaydı yazılı beyanını ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanını içeren (Ek–2) Form,

b) Diploma aslı veya noter onaylı örneği, diplomanın henüz düzenlenmemiş olması halinde, öğrenim durumunu belirtmek üzere ilgili kurumlarca usulüne göre düzenlenmiş, daha sonra diploma veya örnekleriyle değiştirilecek belgeler,

c) Mezuniyet durumunu gösteren https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezunbelgesi-sorgulama e-Devlet internet adresinden alınacak mezun belgesi, (Lisans ve Ön lisans mezunları için)

ç) KPSS-2022/11 yerleştirme sonuç belgesinin internet çıktısı,

d) 2 adet vesikalık fotoğraf,

e) Mal Bildirim Beyannamesi, (Doldurulup kapalı zarf içinde teslim edilecektir.)

f) e-Devlet internet adresinden alınacak Sigortalı Hizmet Cetveli dökümü. (https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu) •

Adaylardan istenen diploma ve diğer belgelerin suretleri, asılları adaylarca ibraz edilmesi kaydıyla başvuru komisyonları tarafından tasdik edilerek işleme alınacaktır.

Belge Teslim Komisyonları:

YAYIMLANAN DUYURULAR:

Duyuru

Göreve Başlamak İçin Gerekli Belgeler

Göreve Başlama İşlemlerine Ait Form

Başvuru Komisyonları

SGK Hizmet Dökümü Almak İçin Yardım Kılavuzu

Sağlık Bakanlığı 31 Bin 183 Personel Atama Sonuçlarına Göre Taban Puanlar!

Sağlık Bakanlığı personel alımları " Lise, Ön Lisans ve Lisans " Mezunu adaylar içerisinden yapılmaktadır. KPSS Puanı ile yapılan başvurularda Puan sıralamaları incelenerek adaylara 13 Aralık 2022 tarihi ile duyurulmuştur. Bu kapsamda Taban 64 puan ile atama yapılmış olup Mezuniyete göre Taban puanlar belli oldu.

  • Lise Mezunu En düşük Çevre Sağlığı pozisyonunda 74,86723 puan ile Sağlık Teknisyeni ( Çevre Sağlığı ) pozisyonunda İstanbul'da yapılmıştır.
  • Ön Lisans Mezunu En Düşük Psikolog kadrosunda 70,82177 ile atama Sağlık Teknİkeri Tıbbi Sekreter pozisyonunda İstanbul'da yapılmıştır.
  • Lisans Mezunu En düşük Ebe pozisyonunda 64,02464 olarak Sağlık fizikçisi pozisyonunda Çorumda yapılmıştır.
Editör: TE Bilisim