Sağlık Bakanlığı kamu Personeli alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan tercih kılavuzu ile Sağlık Bakanlığı bünyesine Lise ve Lisans mezunu adaylar içerisinden sözleşmeli personel alımı yapılacak. Alımlar Sağlık Bakanlığının KPSS 2022/11 tercih kılavuzu ile gerçekleştirilecek. 

Alım Yapılacak Kontenjan ve Meslek Dağılımı:

  • 483 Şoför ( Lise Mezunu ),
  • 400 Büro Personeli ( Lisans Mezunu ),

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere alımını yapacağı Şoför ve Büro Personeli kadrosu için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Ortak olarak adaylardan 2022 yılında yapılmış olan Kamu Perosneli Seçme Sınavından Lise için P94 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmak, 18 yaşını tamamlayıp 65 yaşından gün almamış olmak şartları aranacaktır.

Şoför Alımı Özel Şartları Nedir?

18.07.1997 tarihli ve 23053 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 75’inci maddesinde 2015 yılında yapılan değişikliklerle sürücü belgelerinde yeni bir sistem öngörülmüş ve 2016 yılı itibarıyla yeni sisteme geçilmiştir. Mezkur Yönetmeliğin geçici 10’uncu maddesinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış ve sahibine römork takarak araç kullanma yetkisi veren sürücü belgeleri veya sürücü sertifikalarının yeni sınıf sürücü belgeleri ile değiştirilmesi sırasında yeni sınıfına ilave olarak “E” ibaresinin ekleneceği belirtildiğinden, B sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları BE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, C sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları CE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları DE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D1 sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları D1E sınıfı sürücü belgesine sahip olanların da tercih edebilmeleri mümkündür. Yine aynı Yönetmelik hükümleri doğrultusunda eski sürücü belgelerinin 31/12/2024 tarihine kadar yeni sürücü belgeleri ile değiştirebilmesi öngörüldüğünden eski sürücü belgelerinin geçerliliği de devam etmektedir. Bu nedenle Tercih Kılavuzunda yer alan yeni sürücü belgesi sınıfları ve istenilen sürücü belgesini karşılayabilecek diğer yeni sürücü belgesi sınıfları ile bu belgelerle denk kabul edilen eski sürücü belgesi sınıfları aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Büro Personeli Alımı Özel Şartları:

Sağlık Yönetimi, Sağlık İdaresi, Sağlık Kurumları Yönetimi, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği, Sağlık Kurumları İşletmeciliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı alımları için başvurular geçtiğimiz gün başlamıştı. En geç 5 Aralık 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir.

İLANIN DETAYLARI BURADA

Editör: TE Bilisim