Sağlık Bakanlığı yayımladığı duyuru ile bünyesinde yer değişikliği için atama kurası ilanı yayımladı. Bakanlıktan gelen karar ile Eş Durumu Nedeni ile yer değişikliğinde bulunmak isteyen adaylar için yayımlanan atama kararı ile 4/B vey 45/a atama kararı ile yer değişikliğinde bulunmak isteyen adyalar için atama kurası başvuruları başladı. Detaylar ve kontenjanlar haberde.

2022 Yılı 2. Dönem Sağlık Bakanlığı 663-45/A Sözleşmeli Sağlık Personeli Kurası

Bakanlık tarafından yayımlanan ilan ile Eş Durumu Nedeniyle yer değişikliğinde bulunmak isteyenşler için yayımlanan kur ailanı için 5962 kişilik kadro ile kura yapılacak. Farklı kadrolarda 81 Şehir için boş kontenjan yayımlanmış olup Kuraya başvurular başlamış olup en geç 3 Ağustos 2022 tarihine kadar başvuru PBS üzerinden gerçekleştirilecektir.

Bakanlıktan gelen açıklama ise;

Bakanlığımıza bağlı hizmet birimlerinde 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında görev yapan sözleşmeli sağlık personelinin aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği başvuruları, Bakanlık Makamı’nın 10.07.2018 tarihli ve 4796 sayılı Onayı ile yürürlüğe konulan 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A Maddesine Tabi Sözleşmeli Sağlık Personelinin Aile Birliği Mazeretine Bağlı Yer Değiştirmesine İlişkin Usul ve Esaslar çerçevesinde 28 Temmuz 2022 – 03 Ağustos 2022 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e- Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemi ile giriş yapılarak kura takviminde belirtilen süreler içinde yapılacaktır.

İlan Metni

Kura Takvimi

Boş Pozisyon Listesi

Ek-1 Form (İstenen Belgeler)

BAŞVURU İÇİ BURAYA TIKLAYINIZ.

2022 Yılı 2. Dönem Sağlık Bakanlığı 657-4/B Sözleşmeli Personelin Eş Durumu Nedeniyle Yer Değişikliği Kurası

Gelen bir diğer kura ise aynı şekilde eş durumu nedeni ile yer değiştirmek isteyen adaylar için Döner Sermaye göre 817 kişilik ve Genel Yönetim bütçesi yönetmeliğine göre kura işlemleri için 2150 kişilik boş kadro ile kura yapılacak. Buna göre 4/B için toplamda 2967 Kişilik kadro ile Sağlık Bakanlığı atama yapacak. Bakanlıktan gelen kara ise şöyşe;

Bakanlığımız bünyesinde istihdam edilen 4/B sözleşmeli personelin eş durumu nedeniyle yer değişikliği başvuruları, Sağlık Bakanlığı 4/B Sözleşmeli Personelinin Yeniden Hizmete Alınması ve Kurum İçi Yer Değişikliğine Dair Yönerge’nin değişik 7 nci maddesi hükümleri çerçevesinde 28 Temmuz 2022 – 03 Ağustos 2022 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e- Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemi üzerinden yapılacaktır.

İlan Metni

Kura Takvimi

Genel Yönetim Bütçesi Boş Pozisyon Listesi

Döner Sermaye Boş Pozisyon Listesi

Ek-1 Form (İstenen Belgeler),

BAŞVURU VE TAKİP İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim