Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde yayımladığı personel alımı ilanına göre bünuyesindeki eksikliği karşılamak üzere 4/B Personel alımı yapacağını bildirmişti. Başvurularını Mayıs ayında alan MTA tüm değerlendirmeler sonucunda 70 personel ataması gerçekleştirecek.

Bu kapsamda Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü bünyesine farklı alanlarda Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden pesonel alımı yapılacağını bildiren MTA başvuru değerlendirmesini de pozisyona göre yapacak. 

Hangi Kadroalrda Atama Yapılacak?

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü bünyesine 70 kişilik kadro ile Mühendis, Tekniker ve Teknisyen kadrolarında alım yapacak. Yapılacak Atamalar;

  • 40 Mühendis (  Jeoloji, Maden, Jeofizik, Harita, Makine, Elektrik, Çevre, İnşaat, Gıda, yazılım )
  • 10 Tekniker ( Elektrik Harita, Makine, Maden, Elektrik Elektronik)
  • 20 Teknsyen ( Kimya, Matbaa, Elektik, Makine, Bilgisayar, Elektrik , Harita  Tesviye )

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

MTA Perosnel alımı başvuruları KPSS Puanına göre gerçekleştirildi. P94, P93 ve P3 puan türünden alınan puanlar ele alınarak yapılacak değerlendirmeye göre başvuru sonuçları açıklanacak. KPSS'den alınan puanlar sıralanarak en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile 70 Aday belirlenecektir. Buna göre 70 ASİL ve 70 yedek aday belirlenecektir.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Başvurular 16 - 27 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınmış olup sonuçların 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Bu kapsamda en geç 11 Haziran 2022 tarihine kadar açıklanacak. Başvuru sonuçlarınızı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü resmi internet adresi üzerinden öğrenebileceksiniz.