Milli Eğitim Bakanlığı Personel alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre MEB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda Sözleşmeli Personel alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre Kadın Erkek adayların başvuru yapabileceği söz konusu ilan için KPSS Puanı sırası alınarak personel alımı gerçekleştirilecek.

Mülakatsız 40 Kamu Personeli Alımı Yapılacak?

MEB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı devlet memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere 4/B sözleşmeli olarak 40 personel alacak. Alımlar KPS B Grubu puanı esas alınarak en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama değerlendirmesi ise yapılacak. Buna göre MEB bünyesine,

Lise Mezunu: 10 Şoför ( Erkek ), 24 Temizlik Görevlisi ( 16 Erkek ve 8 Kadın )

Ön Lisans Mezunu: 4 Aşçı Yardımcısı ve 2 Aşçı ( Erkek )

Kontenjanlarında herhangi bir yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın 40 personel alımı gerçekleştirecek.

MEB Personel Maaşları Ne Kadar?

Milli Eğitim Bakanlığına başvuru yapacak adayların merak ettiği diğer bir konu da Maaşlar oldu. MEB Personel maaşları 7000 TL den başlıyor. Aşağıdaki hizmet yıılna göre güncel maaşlara ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/maaslar/meb-asci-sofor-ve-temizlik-gorevlisi-maaslari-2022-h42687.html

Başvuru Süreci Başladı!

MEB personel alımı başvurusu daha önce ilanda da belirtildiği gibi 12 Eylül 2022 tarihi ile başladı ve en geç 16 Eylül 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece e-Devlet sistemi üzerinden Elektronik ortamda gerçekleştirilecek olup aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Başvuru Adımları Nelerdir?

Başvurular " https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim " adresi üzerinden yapılacak.

1. ADIM: Öncelikle yukarıdaki bağlantı üzerinden e-Devlet şifreniz sisteme giriş yapınız.

2. ADIM: Açılan ekranda " Yeni Başvuru " seçeneğine seçerek " MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI - SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI " ilanına ulaşabilirsiniz.

3. ADIM: Sözleşmeli Personel alımı ilanına " Başvur " Butonuna tıkladından sonra ilanı inceleyip en altta bulunan " Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum. " seçeneğini seçerek başvuru adımlarımıza ilerliyoruz.

Başvurularınız için gerekli bilgiler istenecektir. Bu adımlarıda doldurduktan sonra başvurularınızı tamamlayabilirsiniz.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

MEB Personel almına 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlayan adaylar başvuruda bulunabilecekler. Ayrıca başvuru için 2020 yılında yapılan KPSS'den lise için P94 ve Ön Lisans için P93 puan türünden en az 60 puan almış olan adaylar başvuru yapabilecekler. Başvuru şartları hakkında daha detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/meb-sozlesmeli-40-asci-sofor-ve-temizlik-personeli-alimi-ilani-h42686.html

Editör: TE Bilisim