Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı için ilana çıktı. Az Önce Resmi Gazetede 1 Aralık 2022 tarihli yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Bakanlık emrinde istihdam edilme üzere sözleşmeli personel alımı için ilana çıktı. Az Önce gelen ilan için başvurular Aralık ayı içerisinde alınacak. Peki adaylardan aranan şartlar nelerdir? Kimler başvuru yapabilecek?

MEB Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı yayımlandığı ilana göre Sözleşmeli personel alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ike ilgisi olmamak" gibi nitelikler aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları:

Adaylardan en az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili Mühendislik bölümlerinden mezun olmuş olmak şartı aranacak

KPSS ve YDS Şartı nedir?

Sözleşmeli personel alımları KPSS Puanına göre yapılacak. Bu kapsamda 2021 veya 2022 yılı KPSS Puanından en az 70 puan almış olmak gereklidir. Ancak KPSS Siz başvurularda alınacak.

KPSS Puanı ile yapılan Başvurularda %70 KPSS be %30 YDS Puanı ele alınıyorken KPSS siz başvurularda puan 70 olarak ele alınarak YDS Puanı da 0 olarak göz önüne alınmaktadır.

  • Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?
  • Kıdemli Veri Tabanı Yöneticisi 1,
  • Kıdemli Sistem Çözüm Mimarı 1,
  • Kıdemli Yazılım Uzmanı (JAVA) 1,
  • Kıdemli Önyüz (Front-End) Geliştirme Uzmanı 1,
  • Yazılım Önyüz (Front-End) Geliştirme Uzmanı 2,
  • Yazılım Geliştirme Uzmanı (JAVA) 1,
  • Yazılım Geliştirme Uzmanı 3,

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı başvurusu için süreç 19 Aralık 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 23 Aralık 2022 tarihimde sone erecektir. Başvurular sadece bakanlık üzerinden yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ