Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı olan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. Söz konusu yayımlanan ilana göre Darphane ve Damga Matbaası İstanbulda bulunan işyerine istihdam edilmek üzere 30 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Alımlar sözlü mülakat ile ve Mülakatsız gerçekleştirilecek. Peki hangi kadrolarda personel alımı yapılacak? Başvuru için adaylardan aranan şartlar nedir?

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

  • 5 Mühendis ( 2 Mekatronik, 1 Elektrik, 1 Bilgisayar Mühendisi ve 1 Elektrik Elektronik )
  • 8 Tekniker ( 2 Makine, 3 Mekatronik, 3 Basım Yayım Teknolojileri )
  • 13 Büro Personeli,
  • 4 Programcı ( Mülakat İle )

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, Eğitim, Yaş, ve KPSS Şartları aranacak.

Ayrıca adayların Herhangi bir Sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Herhangi bir kurum veya kuruluşta sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak gerekmektedir.

KPSS Şartı nedir?

ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans için P3 ve Ön Lisans için P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir. Buna göre Mühendis alımları için P3 ve Tekniker Alımları için P93 puan türünden almış olmak gereklidir. Programcı ve Büro Personeli alımları Ön Lisans ve Lisans mezunlarından yapılacağından adayların P3 veya P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir

Yaş Şartı Var Mı?

Adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 35 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir.

Eğitim Şartı Nedir?

Mühendis alımları için ilgili alanların lisans düzeyinde bölümlerinden, Tekniker alımları içni Ön Lisans mezunu olmak gereklidir.

Büro personeli alımı için ise En az önlisans düzeyinde kurumların proje hizmetleri, veri girişi, kayıt tutma ve benzeri büro hizmetlerini yerine getirmek üzere özel şartlarda belirtilen programlarının birinden mezun olmak gereklidir.

Yabancı Dil Şartı:

Programcı alımlarında KPSS dışında adayların YDS'den en az D Sınıfı puan sahip olmaları gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Darphane ve Damga Matbaası personel alımında başvurular ilanın yayım tarihi olan 7 kasım 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 19 gün içerisinde yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece İnternet üzerinden yapılacaktır.

Başvuru Tarihleri: 7 - 16 Kasım 2022

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ