Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü ( DÖSİM ) personel alımı ilanı yayımladı. DÖSİM bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanununa göre 4/B sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Alımlar Sınav ile yapılacak olup adayların değerlendirmeleri KPSS Puanına göre yapılacak. Şartlar nelerdir? 6 farklı Kontenjan dağılımı nedir? Detayları paylaşıyoruz.

Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü ( DÖSİM ) tarafından yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre alımlar " İstanbul ve Ankara " illerinde gerçekleştirilecek. Bu yönde,

- 3 Mimar ( 2 İstanbul ve 1 Ankara ),

- 1 İnşaat Mühendisi ( Ankara ),

- 1 Elektrik Elektronik Mühendisi ( Ankara ),

- 1 Bilgisayar Mühendisi ( Ankara ),

- 1 Makine Mühendisi ( İstanbul ),

- 1 Şehir Plancısı ( Ankara ),

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar?

Kültür Bakanlığı DÖSİM tarafından gelen duyuruya göre genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise " Yaş, Eğitim ve KPSS " şartları aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

Alımlar Lisans seviyesinde yapılacağından 2022 veya 2023 yıllarında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Yaş Şartı Nedir?

Son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.

Eğitim Şartı Nedir?

Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren yukarıdaki kontenjanlara göre ilgili bölümünden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlık Sözleşmeli personel alımı başvurusu ilanın yayım tarihi ile başlamış olup en geç 15 gün içerisinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda başvurular sadece Bakanlık kariyer adresi üzerinden yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 30 Ekim - 13 Kasım 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ