Kültür ve Turizm Bakanlığı az önce yayımladığı duyuru ile 69 personel alımı hakkında açıklama yaptı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Sözleşmeli Personel alımı ilanına göre sonuçlar açıklanmış olup sözlü sınava katılacak adaylar belli olmuştur.

Bakanlık 69 kişilik kadro için 40 Arkeolog alımı ve 29 Müze Araştırmacısı alımı yapacak. Bu kapsamda yapılan inceleme sonucunda sözlü sınava katılacak adaylar açıklanmıştır.

Sözlü Sınav Ne Zaman?

Arkeolog alımı ve Müze Araştırmacısı alımı sözlü sınavı 30 Mayıs 2022 tarihi ile 3 Haziran 2022 tarihleri arasında uygulanacak. Sözlü sınav farklı adaylarla farklı gün ve saatlerde gerçekleştirilecek.

Sözlü Sınav, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü 2. TBMM Binası yanı Ulus/ANKARA adresinde bulunan Yüksek Kurul Toplantı Salonunda gerçekleştirilecektir.

KPSS Taban Puanlar Belli Oldu!

Yapılan incelemeye göre Sözlü sınava katılacak adayların en düşük KPSS Puanı 70 olarak duyurulmuştur. Sınav 30 Mayıs'ta başlayıp 3 Haziran'da sona erecek. Gruplar halinde sınav uygulanacaktır.

Sözlü Sınava Katılacak Adaylar Açıklandı!

Başvuruları 11/04/2022-25/04/2022 tarihleri arasında alınan 4/B Sözleşmeli Personel (40 ARKEOLOG ve 29 MÜZE ARAŞTIRMACISI) alımı kapsamında il tercihlerine ve puan sıralamasına göre Sözlü Sınava girmeye hak kazanan adayların sınav tarih ve saatlerine ait listeye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

SINAVA KATILACAK ADAYLAR