Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilanlar için Yedek duyurusu yayımlandı. İlgili ilanlar kapsamında Kamuya 286 personel alımı yapılıyor. Buna göre Kültür ve Turizm Bakanlığına personel ataması için yayımlanmış olan duyurular hakkında detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

149 Sözleşmeli Personel Alımı Hakkında Duyuru:

Bakanlık bünyesine personel alımı için 25 Nisan - 9 Mayıs 2022 tarihleri arasında yayımladığı personel alımı ilanına göre 4/B sözleşmeli kapsamında istihdam edilmek üzere 149kişilik kadro ile 82 Temizlik Personeli, 64 Şoför, 3 Bahçıvan alımı için ilan yayımlamıştı. Başvuru sonuçlarına göre 22 Temmuz 2022 tarihinde belge teslimi yapmayan adayların yerine Yedek aday ataması yapılmıştır.

Atamaya esas belge talep edilen Yedek Aday Planlamasına göre 2 kişi Şoför ve 32 Temizlik Görevlisi kadrosuna ataması yapılmıştır. İlgili adayların en geç 29 Ağustos 2022 tarihine kadar aşağıda yer alan belgeleri Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Çiğdem Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:50 Çankaya/ANKARA adresi Genel Evrak Birimine elden, posta ya da kargo yoluyla ulaştırmaları zorunludur.

Yedek Aday Listesi:

Şoför-2 için tıklayınız.

Temizlik Personeli için tıklayınız.

İstenen Belgeler Nelerdir?

1-Dilekçe (Örneği için tıklayınız.)

2-Öğrenim Belgesi aslı veya Noter onaylı örneği, (e-Devlet üzerinden de alınabilir)

3-Nüfus Cüzdanı aslı veya Noter onaylı örneği, (e-Devlet üzerinden de alınabilir)

4- KPSS sonuç belgesi (e-Devlet üzerinden alınacaktır)

5-Sağlık Raporu;

a) Şoför Pozisyonu için; Sağlık Raporu (Asıl), (Devlet veya Üniversite Hastanelerinden) almaları gerekmektedir.

b) Temizlik Personeli için; "Temizlik görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri engelleri bulunmadığını" gösteren heyet raporu(Tam teşekküllü Devlet veya Üniversite Hastanelerinden) almaları gerekmektedir.

6-Mal Bildirimi (Örneği için tıklayınız.) (İki sayfa olan Mal Bildirimi arkalı önlü olarak tek yaprakta doldurulacaktır.)

7-23/08/2022 tarihi veya sonrası itibariyle alınan Adli Sicil Belgesi (E-Devlet üzerinden de alınabilir), (Belgede adli sicil kaydı yoktur, adli sicil arşiv kaydı yoktur ibareleri beraber bulunmalı), (Vardır ibaresi bulunması halinde konuyla ilgili belgelerin gönderilmesi)

8-Askerlik Belgesi (Erkekler için) (e-Devlet üzerinden alınacaktır) Askerlik hizmetini tamamlamış adayların Terhis Belgesi örneği.

9-Yerleşim Yeri Belgesi (e-Devlet üzerinden alınacaktır)

10-Herhangi bir sağlık güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmadığına ilişkin Sosyal Güvenlik Merkezlerinden alınacak belge (e-Devlet üzerinden de alınabilir.)

11- 6 adet vesikalık fotoğraf

137 Sözleşmeli Personel Alımı Hakkında Yedek Aday Duyurusu:

Bakanlık bünyesine 137 sözleşmeli personel alımı için 11 - 25 Nisan 2022 tarihleri arasında başvuru almıştı. Bu kapsamda 4/B personel alımı kapsamında (6 Avukat, 4 Çocuk Gelişimcisi, 127 Koruma ve Güvenlik Görevlisi) kadrolarında Yedek aday duyurusu yayımladı. Beşlge tesliminde bulunmayan adayların yerine, 1 Avukat ve 26 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ataması yapıldı. Adayların en geç 29 Ağustos 2022 tarihine kadar belge tesliminde bulunmaları gerekmektedir.

Belge teslimi Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Çiğdem Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:50 Çankaya/ANKARA adresi Genel Evrak Birimine elden, posta ya da kargo yoluyla ulaştırmaları zorunludur.

Atamaya esas belge talep edilen YEDEK ADAYLAR:

Avukat için tıklayınız.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi (KGG-1) için tıklayınız.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi (KGG-2) için tıklayınız.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi (KGG-3) için tıklayınız.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi (KGG-4) için tıklayınız

Yedek Adaylardan İstenen Belgeler Nelerdir?

1-Dilekçe (Örneği için tıklayınız)

2-Öğrenim Belgesi aslı veya Noter onaylı örneği, (e-Devlet üzerinden de alınabilir)

3-Nüfus Cüzdanı aslı veya Noter onaylı örneği, (e-Devlet üzerinden de alınabilir)

4- Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonuna yerleştirilen adaylar için Özel Güvenlik Kartı (arkalı önlü) ya da Özel Güvenlik Sertifikası aslı veya Noter onaylı örneği,

5- KPSS sonuç belgesi (e-Devlet üzerinden alınacaktır)

6-Sağlık Raporu; Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonuna yerleştirilen adaylar için; Sağlık Raporu (Asıl), "Güvenlik görevini yapmaya engel olacak sağlık sorunu olmadığını" gösteren heyet raporu (Tam teşekküllü Devlet veya Üniversite Hastanelerinden) almaları gerekmektedir. Adayların boy ve kilolarının ilgili kurum tarafından verilen sağlık raporunda mutlaka belirtilmesi gerekmektedir.

Erkek adaylar için boyunun 170 cm den kısa olmaması, kilosunun ise cm cinsinden boy uzunluğunun son 2 rakamından 15 den fazla, 13 den az olmaması gerekmektedir. (Örneğin boy uzunluğu 170 cm ise kilosu en fazla 70+15=85 kg ve en az 70-13=57 kg olmalıdır.)

Kadın adaylar için boyunun 160 cm den kısa olmaması, kilosunun ise cm cinsinden boy uzunluğunun son 2 rakamından 15 den fazla, 13 den az olmaması gerekmektedir, (Örneğin boy uzunluğu 160 cm ise kilosu en fazla 60+15=75 kg ve en az 60-13=47 kg olmalıdır.)

7-Mal Bildirimi (Örneği için tıklayınız) (İki sayfa olan Mal Bildirimi arkalı önlü olarak tek yaprakta doldurulacaktır.)

8-23/08/2022 tarihi veya sonrası itibariyle alınan Adli Sicil Belgesi (E-Devlet üzerinden de alınabilir), (Belgede adli sicil kaydı yoktur, adli sicil arşiv kaydı yoktur ibareleri beraber bulunmalı), (Vardır ibaresi bulunması halinde konuyla ilgili belgelerin gönderilmesi)

9-Askerlik Belgesi (Erkekler için) (e-Devlet üzerinden alınacaktır) Askerlik hizmetini tamamlamış adayların Terhis Belgesi örneği.

10-Yerleşim Yeri Belgesi (e-Devlet üzerinden alınacaktır)

11-Herhangi bir sağlık güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmadığına ilişkin Sosyal Güvenlik Merkezlerinden alınacak belge (e-Devlet üzerinden de alınabilir.)

12- 6 adet vesikalık fotoğraf

Editör: TE Bilisim