Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapıyor. Geçtiğimiz aylarda yayımlanmış olan Personel alımı ilanına göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı 4 alanda 171 Sözleşmeli personel alımı yapıyor. KPSS Puan sırasına göre yapılacak atamalarda sonuçlar ve değerlendirme süreci detaylarını İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

171 Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjanları Nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 171 kişilik kadro ile yayımladığı ilan ile lise, ön lisans ve lisans mezun sözleşmeli personel alacak. Alımlar " Ankara , İstanbul , İzmir , Afyonkarahisar , Batman , Bingöl Bitlis , Bolu, Burdur , Denizli , Eskişehir , Gümüşhane , Hatay , Kars , Kayseri , Konya , Kütahya , Muğla , Samsun , Sivas , Şırnak , Van , Ağrı , Antalya , Çanakkale , Edirne , Uşak , Bursa , Erzurum , Kastamonu , Mersin , Tokat , Yozgat , Zonguldak , Adana " olmak üzere toplamda 34 Şehirde gerçekleştirilecek. Buna göre,

  • 29 Büro Personeli,
  • 54 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 5 Şoför,
  • 83 Temizlik Personeli,

Başvuru Yapan Adaylar İnstagramda buluştu! sende İşin Olsa İnstagrama katıl

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

Mülakat Yapılmayacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alımında herhangi bir Mülakat yapılmayacaktır. Adaylar KPSS'den almış oldukları puanlar atamalarını belirleyecektir. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı yapılan başvurular inceledikten sonra en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile 171 ASİL aday ataması gerçekleştirecek. Ayrıca Yedek adyalardan da seçmeler yapılacak olup ihtiyaç doğrultusunda Yedek adaylardan da atama yapılacak.

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı sözlşemeli personel alımı için sonuçlar açıklandı. Daha erken açıklanması beklenen sonuçlarda Deprem sebebi ile sonuç açıklanma süreci ertelenmişti. Ancak 13 Mart 2023 tarihi ile gelmiş olan Son dakika duyurusuna göre başvuru sonuçları açıklandı. Ayrıca adaylardan istenen belgeler ve teslim süreci de duyuruldu.

Başvuruları elektronik ortamda 23.01.2023- 12.02.2023 tarihleri arasında alınan 171 Sözleşmeli Personel Alımı kapsamında, adaylar sonuçlarına Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/) adresi üzerinden de ulaşabileceklerdir.

Belge teslim Süreci Nedir?

Bakanlığa ASIL olarak yerleşen adaylar istenen belgeleri en geç 17 Mart 2023 tarihine kadar iletmeleri gerekmektedir.

NOT: Son 1 yıl içerisinde aynı unvanda 4/B sözleşmeli statüde çalışmakta olan ya da kurumlarınca sözleşmesi fesh edilen veya sözleşmesini tek taraflı fesh eden adayların atamaları kesinlikle yapılmayacaktır.

Son Belge Teslim Tarihi: 17 Mart 2023

Belge teslim Adresi: Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Çiğdem Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:50 Çankaya/ANKARA

İstenen Belgeler Nelerdir?

1-Dilekçe (Örneği için tıklayınız.)

2-Öğrenim Belgesi aslı veya onaylı örneği, (e-Devlet üzerinden de alınabilir)

3-Nüfus Cüzdanı aslı veya onaylı örneği, (e-Devlet üzerinden de alınabilir)

4- Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonuna yerleştirilen adaylar için Özel Güvenlik Kartı (arkalı önlü) ya da Özel Güvenlik Sertifikası aslı veya onaylı örneği,

5- KPSS sonuç belgesi (e-Devlet üzerinden alınacaktır)

6-Sağlık Raporu;

a) Büro Personeli ve Şoför pozisyonlarına yerleştirilen adaylar için; Sağlık Raporu (Asıl), heyet raporu (Tam teşekküllü Devlet veya Devlet Üniversitesi Hastanelerinden) almaları gerekmektedir.

b)Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonuna yerleştirilen adaylar için; Sağlık Raporu (Asıl), "Güvenlik görevini yapmaya engel olacak sağlık sorunu olmadığını" gösteren heyet raporu (Tam teşekküllü Devlet veya Devlet Üniversitesi Hastanelerinden) almaları gerekmektedir. Adayların boy ve kilolarının ilgili kurum tarafından verilen sağlık raporunda mutlaka belirtilmesi gerekmektedir.

Erkek adaylar için boyunun 170 cm den kısa olmaması, kilosunun ise cm cinsinden boy uzunluğunun son 2 rakamından 15 den fazla, 13 den az olmaması gerekmektedir. (Örneğin boy uzunluğu 170 cm ise kilosu en fazla 70+15=85 kg ve en az 70-13=57 kg olmalıdır.)

Kadın adaylar için boyunun 160 cm den kısa olmaması, kilosunun ise cm cinsinden boy uzunluğunun son 2 rakamından 15 den fazla, 13 den az olmaması gerekmektedir, (Örneğin boy uzunluğu 160 cm ise kilosu en fazla 60+15=75 kg ve en az 60-13=47 kg olmalıdır.)

c)Temizlik Personeli için; "Temizlik görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri engelleri bulunmadığını" gösteren heyet raporu (Tam teşekküllü Devlet veya Devlet Üniversitesi Hastanelerinden) almaları gerekmektedir.

7-Mal Bildirimi (Örneği için tıklayınız.)(İki sayfa olan Mal Bildirimi arkalı önlü olarak tek yaprakta doldurulacaktır.)

8-13.03.2023 tarihi veya sonrası itibariyle alınan Adli Sicil Belgesi (E-Devlet üzerinden de alınabilir), (Belgede adli sicil kaydı yoktur, adli sicil arşiv kaydı yoktur ibareleri beraber bulunmalı), (Vardır ibaresi bulunması halinde konuyla ilgili belgelerin gönderilmesi)

9-Askerlik Belgesi (Erkekler için) (e-Devlet üzerinden alınacaktır) Askerlik hizmetini tamamlamış adayların Terhis Belgesi örneği.

10-Yerleşim Yeri Belgesi (e-Devlet üzerinden alınacaktır)

11-Herhangi bir sağlık güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmadığına ilişkin Sosyal Güvenlik Merkezlerinden alınacak belge (e-Devlet üzerinden de alınabilir.)

12- 6 adet vesikalık fotoğraf

Yedek Aday Duyuruları Gelecek Mi?

Bakanlık açıkladığu sonuçlara göre ASİL adaylar duyurdu. ASIl adaylardan yanlış belge teslimi yapan veya ataması yapılamayan adayların yerine yedek aday ataması yapılacak. Yedek aday duyuruları ilerleyen günlerde bekleniyor.

GELİŞMELERDEN VE YEDEK ADAY DUYURULARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim