Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. 149 kişilik kontenjan ile Sözleşmeli Personel Alımı yapacağını bildiren Kültür ve Turizm Bakanlığı başvurularında sona geldik. 4/B personel alımı ilanına başvuruda bulunmak isteyen adaylar ve Başvuru sonuçları bekleyen adaylar bu haber sayesinde tüm detaylara ulaşabilecekler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Geneli farklı Taşra teşkilatlarında görevlendirmek üzere yayımladığı ilan ile toplamda 149 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Bu yönde alımlar " 82 Temizlik Personeli, 64 Şoför, 3 Bahçıvan " kadrolarında gerçekleştirilecektir.

Başvuru Sürecinde Son Gün!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 149 personel alımı başvuruları 25 Nisan 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 9 mayıs 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular sadece İnternet üzerinden kariyer adresi üzerinden yapılacak. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/kultur-ve-turizm-kariyer-kapisi-is-alim

Mülakat YOK! Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 149 personel alımı başvuruları KPSS Puanı ile gerçekleştiriliyor. En az lise mezunu kapsamında olmak üzere P94, P93 ve P3 puan türüne göre yapılan başvurular Taban 55 KPSS Puanı üzerinden değerlendirmeye alınarak yapılacak sıralama ile belirlenecektir. Bu kapsamda adaylara herhangi bir Mülakat yapılmaksızın KPSS puan sırası ile sonuçlar açıklanacak.

Kontenjan sayısı kadar ASİL aday belirlenerek kadro sayısının 3 katı kadar ise YEDEK aday belirlenecektir.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bakanlığa yapılan başvurular incelenerek son başvuru gününden sonra en geç 15 gün içerisinde sonuçlar duyurulacak. Bu yönde 9 Mayıs 2022 tarihinde sona eren başvurular en geç 24 Mayıs 2022 tarihine kadar açıklanması gereklidir.

Başvuru sonuçlarından anında haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indiriniz.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim